Sterilisatie en castratie kat

1 oktober 2020

Gezondheidsvoordelen

Het laten steriliseren of castreren van uw kat levert veel gezondheidsvoordelen op. Naast het onvruchtbaar maken voorkomt het ongewenste nestjes. Er zijn tenslotte al genoeg zwerfkatten.

Een niet gesteriliseerde poes heeft 7x meer kans op gezondheidsrisico’s.
Baarmoederontstekingen- en tumoren en melkkliertumoren komen vaak voor bij niet gesteriliseerde poezen. Door te steriliseren voorkomt u dat uw kat op latere leeftijd grote operaties moet ondergaan aan de kwalen die kunnen ontstaan onder invloed van hormonen.

Gecastreerde katers hebben minder de neiging op ongewenst gedrag zoals weglopen, vechten en het territorium af te bakenen. De kans op sproeien in huis verdwijnt in de meeste gevallen ook.

Een huisdier laten opereren is voor u als eigenaar vaak erg spannend. Dit begrijpen wij en daarom nemen we u zoveel mogelijk zorgen uit handen:
– Wij nemen vooraf een vragenlijst met u door om alle risico’s in te kunnen schatten;
– De dierenarts kijkt uw huisdier volledig na voordat we hem of haar onder narcose brengen;
– Al onze operaties worden uitgevoerd onder volledige narcose;
– Een ervaren dierenarts zal de operatie uitvoeren, bijgestaan door een paraveterinair dierenartsassistente;
– Uw kat van zal van begin tot eind gemonitord worden door onze medewerkers;
– Na de operatie blijft uw kat bij ons in de recoveryruimte, voorzien van extra warmte en extra zuurstof, tot hij of zij echt goed wakker is.

Voor meer informatie over steriliseren klik hier
Voor meer informatie over castreren klik hier

ANDERE INFORMATIE

Seniorencheck

Seniorencheck

Is uw kat 9 jaar of ouder? Tijd voor een seniorencheck! Vanaf €76,- exclusief consult*. Waarom een seniorencheck? U wilt uw ouder wordende kat zo lang mogelijk gezond en fit houden. Nu zijn katten van nature meesters in het verhullen van lichamelijke ongemakken....

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

Tandheelkundige behandelingen

Tandheelkundige behandelingen

Bij een tandheelkundige behandeling van een huisdier komt veel kijken. Zo kunnen dieren niet, net als wij, wakker blijven tijdens de behandeling. Onderstaand nemen we u stap voor stap mee in de behandeling: Röntgenfoto's Samen met de dierenarts heeft u besloten dat we...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl