Seniorencheck

2 februari 2023

Is uw kat 9 jaar of ouder? Tijd voor een seniorencheck! Vanaf €76,- exclusief consult*.

Waarom een seniorencheck?
U wilt uw ouder wordende kat zo lang mogelijk gezond en fit houden. Nu zijn katten van nature meesters in het verhullen van lichamelijke ongemakken. Hierdoor komen aandoeningen vaak te laat aan het licht.

Dagelijks horen we in de spreekkamer: “Je kunt wel zien dat hij/zij ouder wordt”. Eigenaren noemen: meer slapen, minder speels zijn, minder hoog springen, minder aanhalig zijn, gewichtsafname en verandering van eetgewoonten, zoals liever natvoer dan brokjes of slordiger eten. Wist u dat veel van deze klachten te behandelen zijn?

Hoe eerder we achteruitgaande orgaanfuncties of andere lichamelijke ongemakken opmerken, hoe eerder we in kunnen grijpen en hoe beter dit is voor de levensverwachting en kwaliteit van leven van uw kat. Daarom nodigen we katten vanaf 9 jaar leeftijd uit voor een seniorencheck.

Pakket

Lichamelijk onderzoek *

Beginnend nierfalen

Schildklier

Lever + nieren (uitgebreid)

Bloeddruk

Galwegen

Rode bloedbeeld (bloedarmoede)

Witte bloedbeeld (ontsteking)

Urine onderzoek

Prijs*

 

Goud

  € 316,-
€ 296,70

Zilver

  € 200,-
€ 177,10

Brons

  € 134,-
€ 87,40


Wat houdt de seniorencheck in?
Er zijn drie pakketten waar u uit kunt kiezen; Goud, Zilver of Brons. In de tabel hierboven ziet u welke onderzoeken per pakket zijn inbegrepen.

  • Goud: dit is de meest uitgebreide seniorencheck van uw kat. Naast het onderzoeken van orgaanfuncties, vormen we een beeld over de aan-/afwezigheid van chronische ziekten.
  • Zilver: de focus van deze seniorencheck ligt op de lever, de nieren, de bloeddruk en de schildklier.
  • Brons: de focus van deze seniorencheck ligt op de beginnend nierfalen en de schildklier.

Aanvullende onderzoeken? Hoewel we natuurlijk hopen uw senior kat op basis van de verrichte onderzoeken gezond te verklaren, kan het zijn dat we een of meerdere afwijking vinden. In dat geval zullen we in overleg met u een plan maken om uw kat een goede oude dag te geven.

Wanneer? U kunt de seniorencheck combineren met de jaarlijkse vaccinatie van uw kat. U kunt dit aangeven bij het maken van de vaccinatie afspraak. We houden dan extra tijd vrij in onze agenda. De seniorencheck is ook als losse afspraak in te plannen, bijvoorbeeld tussen twee vaccinaties. Zo krijgt uw senior een extra lichamelijke controle.

Testen? Heeft u al een afspraak of wilt u testen hoe uw seniorkat op de bepaalde punten scoort? Volgt u dan deze link naar de test (invullen duurt +/- 2 minuten).
De testresultaten zullen tijdens uw afspraak besproken worden.

*De seniorencheck is jaarlijks eenmalig per huisdier af te nemen. Genoemde bedragen zijn exclusief consult of vaccinatietarief, afhankelijk van het door u gekozen moment voor de seniorencheck. De seniorencheck kan niet zonder consult of vaccinatie worden ingepland, omdat de check altijd samengaat met een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en adviezen speciaal gericht op uw kat.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl