Honden

U heeft de puppycheck van LICG en FairPup gedaan en hebt besloten er voor te gaan. Na een gedegen zoektocht heeft u besloten voor welk ras u gaat en naar welke fokker uw voorkeur uit gaat. Maar hoe houd u uw hond nou gezond? Wat heeft hij allemaal nodig aan ontworming, ontvlooiing, voeding etcetera. Vooral mensen die hun eerste hond hebben aangeschaft zitten vaak met tientallen vragen. Dierenartsenpraktijk Bernheze helpt u graag met het adviseren rondom deze zaken, daarom hebben wij de gratis puppy-check geïntroduceerd. Deze check plant u vlak na de aanschaf van uw pup. Wij kijken uw pup voor u na en u kunt al uw vragen aan ons stellen.

 

“Hoe houd u uw hond nou gezond?”

 

“Om besmetting en verspreiding van ziektes te voorkomen is het belangrijk om de vaccinaties up to date te houden.”

Hond vaccineren

De eerste 6 weken is een pup beschermt via de moedermelk. Na 6 weken neemt de bescherming af en dient de pup op 6, 9, en 12 weken gevaccineerd te worden. De laatste vaccinatie dient rond de leeftijs van 1 jaar herhaald te worden. Om besmetting en verspreiding van ziektes te voorkomen is het belangrijk om de vaccinaties up to date te houden.

Hond op vakantie

Wanneer uw hond naar de kennel of het buitenland gaat zijn extra vaccinaties nodig. Daarnaast heeft elk land zijn specifieke eisen en gevaren in de vorm van parasieten die in ons land niet voor komen. Informeer minimaal 30 dagen voor vertrek bij één van onze medewerkers wat uw huisdier nodig heeft om veilig mee op vakantie te kunnen.

 

“Hond mee op reis? Informeer 30 dagen voor vertrek welke vaccinaties gelden.”

 

“Alle pups hebben last van wormen. Laat uw hond daarom ieder kwartaal ontwormen.”

Wormen bij hond

Alle pups hebben last van wormen doordat ze via de moeder besmet worden. Eitjes in de omgeving zijn daarnaast erg lang besmettelijk. Het is van belang om uw volwassen huisdier 4 x per jaar te ontwormen met de juiste middelen. Voor pups en kittens geldt een ander schema. 19% Van de Nederlanders heeft antistoffen tegen spoelwormen in zijn lichaam  welke ze mogelijk hebben opgelopen via hun huisdier. Om de infectiedruk te verkleinen is het belangrijk de ontlasting van uw hond altijd op te ruimen. Wij adviseren u graag over een passend middel voor uw hond.

VEELGESTELDE VRAGEN – HONDEN

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over honden.

Hoe lang mag mijn pup mee wandelen?

Als richtlijn kunt u aanhouden: aantal weken leeftijd + 10. Een pup van 12 weken zou dus 12+10 minuten per dag mogen wandelen.

Tot welke leeftijd moet mijn hond puppyvoeding?

Dit is afhankelijk van het soort voeding en het formaat van uw hond. Onze medewerkers helpen u graag  met het uitrekenen van de juiste hoeveelheid.

Op welke leeftijd is mijn hond uitgegroeid?

Dit ligt grotendeels aan het formaat van uw hond. Kleine rassen zijn uitgegroeid rond een leeftijd van 10-12 maanden, grote rassen tussen de 12 en 18 maanden leeftijd.

Vanaf welke leeftijd is mijn hond vruchtbaar?

Uw hond is vruchtbaar vanaf ongeveer 6 maanden leeftijd. Bij teefjes is dit afhankelijk van de eerste loopsheid; buiten de loopsheid is uw teef niet vruchtbaar.

Hoe lang duurt de loopsheid bij een teef?

De loopsheid van uw teef duurt ongeveer 3 weken, bij de eerste loopsheid kan deze periode afwijken. Tussen dag 9 en 12 van de loopsheid is uw teef vruchtbaar en zal zij een dekking toestaan. De meeste honden worden elke 5-8 maanden loops. Noteer het begin en het eind van elke loopsheid, dit kan van belang zijn als uw teef ziek is. Er zijn teven welke een afwijkende vruchtbare periode hebben; zij zijn juist aan het begin of einde van de loopsheid vruchtbaar.

Hoe oud moet mijn hond zijn voor sterilisatie/castratie?

Kleine rassen kunnen geneutraliseerd worden vanaf een leeftijd van 6 maanden. Bij grote rassen is het beter om te wachten tot een leeftijd van 1 jaar.

Hoevaak dient mijn hond ingeeent te worden?

Maecenas eu placerat ante. Fusce ut neque justo, et aliquet enim. In hac habitasse platea dictumst. Nullam commodo neque erat, vitae facilisis erat. Cras at mauris ut tortor vestibulum fringilla vel sed metus. Donec interdum purus a justo feugiat rutrum. Sed ac neque ut neque dictum accumsan. Cras lacinia rutrum risus, id viverra metus dictum sit amet.

Fusce venenatis, urna eget cursus placerat, dui nisl fringilla purus, nec tincidunt sapien justo ut nisl. Curabitur lobortis semper neque et varius. Etiam eget lectus risus, a varius orci. Nam placerat mauris at dolor imperdiet at aliquet lectus ultricies.

Duis tincidunt mi at quam condimentum lobortis.

Heeft u een hond een inenting nodig of wilt u hem laten onderzoeken?

Bel dan met ons team op 0412-475424 of stuur ons een bericht via onderstaande knop.

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl