vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Sterilisatie poes

16 juni 2020

Indien u geen nestje van uw kat wil is sterilisatie op jonge leeftijd de beste keus. Uw poes kan vanaf de leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd worden.

Voor- en nadelen
Bij een sterilisatie van een poes worden de eierstokken verwijderd. Enkel bij afwijkingen wordt ook de baarmoeder verwijderd. Na sterilisatie zal uw poes niet meer krols worden en daarnaast brengt het gezondheidsvoordelen.

Wanneer uw poes tijdig gesteriliseerd wordt vermindert u het risico op melkkliertumoren en kan er geen baarmoederontsteking meer ontstaan. Een ontsteking aan de baarmoeder is een ernstige aandoening waaraan uw huisdier kan overlijden.

Overpopulatie van katten is een serieus probleem. Door tijdig te steriliseren kunt u ongewenste nestjes en ongewenst hormonaal gedrag voorkomen.

Operatie
Voorafgaande aan de ingreep wordt uw huisdier klinisch nagekeken door de dierenarts en wordt er met u besproken of er een pre-operatief bloedonderzoek zal worden uitgevoerd.
Wij maken indien nodig gebruik van een waakinfuus, dit zorgt er voor dat de bloeddruk op peil gehouden wordt. De organen zullen daardoor optimaal van bloed worden voorzien, wat het herstel van uw huisdier enkel zal verbeteren.

Tijdens de ingreep gebruiken wij bewaking om de vitale functies optimaal te kunnen controleren. Ook gebruiken wij gasanesthesie waarmee wij de diepte van de narcose kunnen reguleren en krijgt uw huisdier continue 100% zuurstof.

Na de ingreep gaat uw huisdier naar de recovery waar uw poes bewaakt wordt door zowel assistente als dierenarts. We maken gebruiken van een warmtelamp om te voorkomen dat uw huisdier zal afkoelen. Daarnaast krijgt uw huisdier 100% zuurstof tot aan het moment dat uw huisdier wakker wordt. Wanneer uw huisdier wakker is nemen we telefonisch contact op zodat we kunnen inplannen dat uw huisdier kan worden opgehaald. Uw huisdier mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de sterilisatie
U krijgt voor de eerste dagen pijnstilling mee naar huis en er wordt een wondcontrole ingepland. Uw huisdier krijgt een kraag om welke aan moet blijven tot aan de wondcontrole. Waar mogelijk kunt u kiezen voor een beschermend shirt speciaal gemaakt voor katten.

Het is verstandig dat uw huisdier de eerste dagen na de ingreep niet alleen wordt gelaten. Daarnaast zal uw huisdier ook rust moeten houden tot de wond is beoordeelt met de wondcontrole. Uw poes zal daarom binnen moeten blijven tijdens de genezingsperiode.

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tevens kunnen wij u dan een kostenindicatie verstrekken.

ANDERE INFORMATIE

Seniorencheck

Seniorencheck

Is uw kat 9 jaar of ouder? Tijd voor een seniorencheck! Vanaf €76,- exclusief consult*. Waarom een seniorencheck? U wilt uw ouder wordende kat zo lang mogelijk gezond en fit houden. Nu zijn katten van nature meesters in het verhullen van lichamelijke ongemakken....

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

Tandheelkundige behandelingen

Tandheelkundige behandelingen

Bij een tandheelkundige behandeling van een huisdier komt veel kijken. Zo kunnen dieren niet, net als wij, wakker blijven tijdens de behandeling. Onderstaand nemen we u stap voor stap mee in de behandeling: Röntgenfoto's Samen met de dierenarts heeft u besloten dat we...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl