Sterilisatie poes

16 juni 2020

Indien u geen nestje van uw kat wil is sterilisatie op jonge leeftijd de beste keus. Uw poes kan vanaf de leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd worden.

Voor- en nadelen
Bij een sterilisatie van een poes worden de eierstokken verwijderd. Enkel bij afwijkingen wordt ook de baarmoeder verwijderd. Na sterilisatie zal uw poes niet meer krols worden en daarnaast brengt het gezondheidsvoordelen.

Wanneer uw poes tijdig gesteriliseerd wordt vermindert u het risico op melkkliertumoren en kan er geen baarmoederontsteking meer ontstaan. Een ontsteking aan de baarmoeder is een ernstige aandoening waaraan uw huisdier kan overlijden.

Overpopulatie van katten is een serieus probleem. Door tijdig te steriliseren kunt u ongewenste nestjes en ongewenst hormonaal gedrag voorkomen.

Operatie
Voorafgaande aan de ingreep wordt uw huisdier klinisch nagekeken door de dierenarts en wordt er met u besproken of er een pre-operatief bloedonderzoek zal worden uitgevoerd.
Wij maken indien nodig gebruik van een waakinfuus, dit zorgt er voor dat de bloeddruk op peil gehouden wordt. De organen zullen daardoor optimaal van bloed worden voorzien, wat het herstel van uw huisdier enkel zal verbeteren.

Tijdens de ingreep gebruiken wij bewaking om de vitale functies optimaal te kunnen controleren. Ook gebruiken wij gasanesthesie waarmee wij de diepte van de narcose kunnen reguleren en krijgt uw huisdier continue 100% zuurstof.

Na de ingreep gaat uw huisdier naar de recovery waar uw poes bewaakt wordt door zowel assistente als dierenarts. We maken gebruiken van een warmtelamp om te voorkomen dat uw huisdier zal afkoelen. Daarnaast krijgt uw huisdier 100% zuurstof tot aan het moment dat uw huisdier wakker wordt. Wanneer uw huisdier wakker is nemen we telefonisch contact op zodat we kunnen inplannen dat uw huisdier kan worden opgehaald. Uw huisdier mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de sterilisatie
U krijgt voor de eerste dagen pijnstilling mee naar huis en er wordt een wondcontrole ingepland. Uw huisdier krijgt een kraag om welke aan moet blijven tot aan de wondcontrole. Waar mogelijk kunt u kiezen voor een beschermend shirt speciaal gemaakt voor katten.

Het is verstandig dat uw huisdier de eerste dagen na de ingreep niet alleen wordt gelaten. Daarnaast zal uw huisdier ook rust moeten houden tot de wond is beoordeelt met de wondcontrole. Uw poes zal daarom binnen moeten blijven tijdens de genezingsperiode.

Aktiedagen
In de maanden april en oktober ontvangt u 20% korting op de sterilisatie van uw poes.
In de overige maanden kunt u elke tweede woensdag van de maand de sterilisatie inplannen met 10% korting.

Met deze aktie willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van deze acties ook het zwerfkattenprobleem worden verminderd.

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tevens kunnen wij u dan een kostenindicatie verstrekken.

ANDERE INFORMATIE

OktoberAktie Sterilisatie en castratie kat

OktoberAktie Sterilisatie en castratie kat

U de korting, uw kat de gezondheidsvoordelen Het laten steriliseren of castreren van uw kat levert veel gezondheidsvoordelen op. Naast het onvruchtbaar maken voorkomt het ongewenste nestjes. Er zijn tenslotte al genoeg zwerfkatten. Een niet gesteriliseerde poes heeft...

September Parasietenmaand

September Parasietenmaand

Deze maand staat in het teken over de behandeling van vlooien, teken en wormen bij uw huisdier. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. 𝐈𝐧 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠𝐭 𝐮 𝟏𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝗮𝗻𝘁𝗶-𝗽𝗮𝗿𝗮𝘀𝗶𝘁𝗮𝗶𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲𝗻 𝐮𝐢𝐭 𝐨𝐧𝐬 𝐚𝐬𝐬𝐨𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭. Vlooienbeten geven...

Je huisdier verzekeren: ja of nee?

Je huisdier verzekeren: ja of nee?

Een huisdier is een onderdeel van je gezin, maar kan ook veel geld gaan kosten gedurende zijn of haar leven. Wil je weten of verzekeren zinvol is? Lees er alles over op www.verzekerjehuisdier.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl