Daar krijg je toch de kriebels van!

9 maart 2021

 
 
De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode.
Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen.

De hele maand maart ontvangt u 10% korting op alle producten tegen vlooien, teken en wormen.

 
Vlooien
Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritaties of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie optreden na een enkele vlooienbeet. Vlooien zijn er niet alleen tijdens de warmere maanden van het jaar. Juist in de koude maanden komen vlooieneitjes uit in uw huis, omdat dan de verwarming aan gaat.
 
Teken
Teken kunnen besmet zijn met ernstige ziekten. Zodra zij zich vastbijten in de huid van uw huisdier kunnen deze ziekten worden overgedragen en klachten geven bij uw huisdier.
 
Wormen
Uw huisdier kan wormeitjes binnenkrijgen door contact met andere besmette huisdieren, door het snuffelen aan ontlasting en door het likken aan kadavers of ander rauw vlees.
Zelfs door het oplikken van een vlo die besmet is met de lintworm kan uw huisdier wormen krijgen. Helaas zijn sommige van die wormen ook overdraagbaar naar de mens.
Wanneer uw huisdier uw handen aflikt en u eet daarna bijvoorbeeld een appel, kan er al besmetting plaatsvinden. Regelmatig ontwormen is dus belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier, maar ook voor uw eigen gezondheid en die van de mensen om u heen.

ANDER NIEUWS

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl