Castratie kater

16 juni 2020

Een kater is geslachtsrijp rondom de leeftijd van gemiddeld 6 maanden. Wij adviseren daarom om een kater rond deze leeftijd te laten castreren.

Voor- en nadelen
Buiten het feit dat uw kater na castratie sneller in gewicht kan toenemen zijn er verder geen nadelen, alleen maar voordelen.
Gecastreerde katers hebben minder de neiging om weg te lopen, te vechten en het territorium af te baken waardoor de kans op sproeien ook kleiner wordt. Daarnaast draagt u als eigenaar er aan bij dat het overschot aan ongewenste dieren niet groter wordt.

Operatie
Voorafgaande aan de ingreep wordt uw huisdier klinisch nagekeken door de dierenarts en wordt er met u besproken of er een pre-operatief bloedonderzoek zal worden uitgevoerd.
Wij maken indien nodig gebruik van een waakinfuus, dit zorgt er voor dat de bloeddruk op peil gehouden wordt. De organen zullen daardoor optimaal van bloed worden voorzien, wat het herstel van uw huisdier enkel zal verbeteren.
De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Bij een castratie worden beide testikels verwijdert. Het kan voorkomen dat één of beide testikels niet zijn ingedaald, de operatie wordt dan mogelijk via de lies of buik uitgevoerd.
Na de ingreep gaat uw huisdier naar de recovery waar uw kat bewaakt wordt door zowel assistente als dierenarts. We maken gebruiken van een warmtelamp om te voorkomen dat uw huisdier zal afkoelen. Daarnaast krijgt uw huisdier 100% zuurstof tot aan het moment dat uw huisdier wakker wordt. Wanneer uw huisdier wakker is nemen we telefonisch contact op zodat we kunnen inplannen dat uw huisdier kan worden opgehaald. Uw huisdier mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de castratie
Uw kater krijgt op de praktijk pijnstilling toegediend en er wordt een wondcontrole ingepland. Indien nodig krijgt uw huisdier een kraag om welke aan moet blijven tot aan de wondcontrole. Bij de meeste castraties is geen kraag nodig.
Het is verstandig dat uw huisdier de eerste dagen na de ingreep niet alleen wordt gelaten. Daarnaast zal uw huisdier ook rust moeten houden tot de wond is beoordeelt met de wondcontrole. Uw kat zal daarom binnen moeten blijven tijdens de genezingsperiode.

Aktiedagen
In de maanden april en oktober ontvangt u 20% korting op de castratie van uw kater.
Met deze aktie willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van deze acties ook het zwerfkattenprobleem worden verminderd.

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tevens kunnen wij u dan een kostenindicatie verstrekken.

ANDERE INFORMATIE

April-Aktie Sterilisatie en castratie kat

April-Aktie Sterilisatie en castratie kat

U de korting, uw kat de gezondheidsvoordelen Het laten steriliseren of castreren van uw kat levert veel gezondheidsvoordelen op. Naast het onvruchtbaar maken voorkomt het ongewenste nestjes. Er zijn tenslotte al genoeg zwerfkatten. Een niet gesteriliseerde poes heeft...

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl