Castratie kater

16 juni 2020

Een kater is geslachtsrijp rondom de leeftijd van gemiddeld 6 maanden. Wij adviseren daarom om een kater rond deze leeftijd te laten castreren.

Voor- en nadelen
Buiten het feit dat uw kater na castratie sneller in gewicht kan toenemen zijn er verder geen nadelen, alleen maar voordelen.
Gecastreerde katers hebben minder de neiging om weg te lopen, te vechten en het territorium af te baken waardoor de kans op sproeien ook kleiner wordt. Daarnaast draagt u als eigenaar er aan bij dat het overschot aan ongewenste dieren niet groter wordt.

Operatie
Voorafgaande aan de ingreep wordt uw huisdier klinisch nagekeken door de dierenarts en wordt er met u besproken of er een pre-operatief bloedonderzoek zal worden uitgevoerd.
Wij maken indien nodig gebruik van een waakinfuus, dit zorgt er voor dat de bloeddruk op peil gehouden wordt. De organen zullen daardoor optimaal van bloed worden voorzien, wat het herstel van uw huisdier enkel zal verbeteren.
De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Bij een castratie worden beide testikels verwijdert. Het kan voorkomen dat ÊÊn of beide testikels niet zijn ingedaald, de operatie wordt dan mogelijk via de lies of buik uitgevoerd.
Na de ingreep gaat uw huisdier naar de recovery waar uw kat bewaakt wordt door zowel assistente als dierenarts. We maken gebruiken van een warmtelamp om te voorkomen dat uw huisdier zal afkoelen. Daarnaast krijgt uw huisdier 100% zuurstof tot aan het moment dat uw huisdier wakker wordt. Wanneer uw huisdier wakker is nemen we telefonisch contact op zodat we kunnen inplannen dat uw huisdier kan worden opgehaald. Uw huisdier mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de castratie
Uw kater krijgt op de praktijk pijnstilling toegediend en er wordt een wondcontrole ingepland. Indien nodig krijgt uw huisdier een kraag om welke aan moet blijven tot aan de wondcontrole. Bij de meeste castraties is geen kraag nodig.
Het is verstandig dat uw huisdier de eerste dagen na de ingreep niet alleen wordt gelaten. Daarnaast zal uw huisdier ook rust moeten houden tot de wond is beoordeelt met de wondcontrole. Uw kat zal daarom binnen moeten blijven tijdens de genezingsperiode.

Aktiedagen
In de maanden april en oktober ontvangt u 20% korting op de castratie van uw kater.
In de overige maanden kunt u elke tweede woensdag van de maand de sterilisatie inplannen met 10% korting.
Met deze aktie willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van deze acties ook het zwerfkattenprobleem worden verminderd.

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tevens kunnen wij u dan een kostenindicatie verstrekken.

ANDERE INFORMATIE

OktoberAktie Sterilisatie en castratie kat

OktoberAktie Sterilisatie en castratie kat

U de korting, uw kat de gezondheidsvoordelen Het laten steriliseren of castreren van uw kat levert veel gezondheidsvoordelen op. Naast het onvruchtbaar maken voorkomt het ongewenste nestjes. Er zijn tenslotte al genoeg zwerfkatten. Een niet gesteriliseerde poes heeft...

September Parasietenmaand

September Parasietenmaand

Deze maand staat in het teken over de behandeling van vlooien, teken en wormen bij uw huisdier. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. 𝐈𝐧 đŦ𝐞𝐩𝐭𝐞đĻ𝐛𝐞đĢ đ¨đ§đ­đ¯đšđ§đ đ­ 𝐮 𝟏𝟎% 𝐤𝐨đĢ𝐭đĸ𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝗮đ—ģ𝘁đ—ļ-đ—Ŋ𝗮đ—ŋ𝗮𝘀đ—ļ𝘁𝗮đ—ļđ—ŋ𝗲 đ—Ŋđ—ŋđ—ŧ𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲đ—ģ 𝐮đĸ𝐭 𝐨𝐧đŦ 𝐚đŦđŦ𝐨đĢ𝐭đĸđĻ𝐞𝐧𝐭. Vlooienbeten geven...

Je huisdier verzekeren: ja of nee?

Je huisdier verzekeren: ja of nee?

Een huisdier is een onderdeel van je gezin, maar kan ook veel geld gaan kosten gedurende zijn of haar leven. Wil je weten of verzekeren zinvol is? Lees er alles over op www.verzekerjehuisdier.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
 0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
 0412-475424
info@dapbernheze.nl