vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Castratie kater

16 juni 2020

Een kater is geslachtsrijp rondom de leeftijd van gemiddeld 6 maanden. Wij adviseren daarom om een kater rond deze leeftijd te laten castreren.

Voor- en nadelen
Buiten het feit dat uw kater na castratie sneller in gewicht kan toenemen zijn er verder geen nadelen, alleen maar voordelen.
Gecastreerde katers hebben minder de neiging om weg te lopen, te vechten en het territorium af te baken waardoor de kans op sproeien ook kleiner wordt. Daarnaast draagt u als eigenaar er aan bij dat het overschot aan ongewenste dieren niet groter wordt.

Operatie
Voorafgaande aan de ingreep wordt uw huisdier klinisch nagekeken door de dierenarts en wordt er met u besproken of er een pre-operatief bloedonderzoek zal worden uitgevoerd.
Wij maken indien nodig gebruik van een waakinfuus, dit zorgt er voor dat de bloeddruk op peil gehouden wordt. De organen zullen daardoor optimaal van bloed worden voorzien, wat het herstel van uw huisdier enkel zal verbeteren.
De ingreep vindt plaats onder algehele narcose. Bij een castratie worden beide testikels verwijdert. Het kan voorkomen dat één of beide testikels niet zijn ingedaald, de operatie wordt dan mogelijk via de lies of buik uitgevoerd.
Na de ingreep gaat uw huisdier naar de recovery waar uw kat bewaakt wordt door zowel assistente als dierenarts. We maken gebruiken van een warmtelamp om te voorkomen dat uw huisdier zal afkoelen. Daarnaast krijgt uw huisdier 100% zuurstof tot aan het moment dat uw huisdier wakker wordt. Wanneer uw huisdier wakker is nemen we telefonisch contact op zodat we kunnen inplannen dat uw huisdier kan worden opgehaald. Uw huisdier mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de castratie
Uw kater krijgt op de praktijk pijnstilling toegediend en er wordt een wondcontrole ingepland. Indien nodig krijgt uw huisdier een kraag om welke aan moet blijven tot aan de wondcontrole. Bij de meeste castraties is geen kraag nodig.
Het is verstandig dat uw huisdier de eerste dagen na de ingreep niet alleen wordt gelaten. Daarnaast zal uw huisdier ook rust moeten houden tot de wond is beoordeelt met de wondcontrole. Uw kat zal daarom binnen moeten blijven tijdens de genezingsperiode.

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tevens kunnen wij u dan een kostenindicatie verstrekken.

ANDERE INFORMATIE

Seniorencheck

Seniorencheck

Is uw kat 9 jaar of ouder? Tijd voor een seniorencheck! Vanaf €76,- exclusief consult*. Waarom een seniorencheck? U wilt uw ouder wordende kat zo lang mogelijk gezond en fit houden. Nu zijn katten van nature meesters in het verhullen van lichamelijke ongemakken....

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

Tandheelkundige behandelingen

Tandheelkundige behandelingen

Bij een tandheelkundige behandeling van een huisdier komt veel kijken. Zo kunnen dieren niet, net als wij, wakker blijven tijdens de behandeling. Onderstaand nemen we u stap voor stap mee in de behandeling: Röntgenfoto's Samen met de dierenarts heeft u besloten dat we...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl