Tandpijn bij huisdieren: een onderschat probleem!

22 januari 2021

Geen pijn
‘Gelukkig heeft hij er geen pijn aan’ of ‘hij eet nog gewoon!’ horen we regelmatig als het gaat om gebitsproblemen. Maar is dat wel zo?
Huisdieren ervaren tandpijn zoals wij dat doen, alleen kunnen zij de klachten erg goed verbergen. Ook blijven de meeste huisdieren ook gewoon eten ondanks de pijn in hun bek. Aan hun gedrag zul je bijna nooit zien dat ze last van hun gebit hebben.

Hoewel tandplak en tandsteen niet snel zullen zorgen voor zichtbaar lijden. Kan het wel zorgen voor ernstige problemen die het leven van uw huisdier aanzienlijk verkorten.
Bij een slecht onderhouden gebit kan tandplak ontstaan. Dit kan verkalken tot tandsteen. Het gevolg hiervan is dat het tandvlees ontstoken raakt en er kunnen zelfs tanden en kiezen verloren gaan.
Een geïnfecteerd gebit geeft niet alleen een lokaal probleem, wanneer bacteriën door het lichaam gaan verspreiden is er ook risico op aantasting in de organen. Aangetaste organen zullen op termijn uit gaan vallen dit zal de levensduur van uw huisdier significant verkorten.

Ziet het gebit van uw kat er uit als op de foto? Dan bestaat de kans dat uw kat pijn lijdt.

Levensverlengend
Knuffelt u liever niet met uw huisdier vanwege de geur uit zijn bek? Dit probleem kan vrijwel zeker verholpen worden!

Uw huisdier leeft waarschijnlijk langer als u het gebit laat verzorgen, omdat ernstige gezondheidsproblemen voorkomen worden. Voor honden die al gezondheidsproblemen hebben is een goed verzorgd gebit zeker belangrijk, omdat een slecht gebit kan leiden tot verslechtering van de toch al kwetsbare gezondheid van deze dieren.
Een slechte adem kan een eerste teken zijn van gebitsproblemen, maar wordt vaak over het hoofd gezien of geaccepteerd.
Een gezond gebit bevat geen aanslag op tanden of kiezen. En gezond tandvlees is roze van kleur en bloedt niet.
Ziet u aanslag op tanden of kiezen? Of rood, gezwollen soms zelfs bloedend tandvlees? Dan zijn de problemen waarschijnlijk groter dan u denkt!
Om  een juiste inschatting te maken van de ernst van de gebitsproblemen, kunt u contact opnemen met de praktijk: t. 0412 – 47 54 24.

3 Jaar of ouder?
Maar liefst 70% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Om te voorkomen dat uw huisdier vroegtijdig last krijgt van ernstige aandoeningen die veroorzaakt worden door een slecht gebit, bieden wij in februari een gebitsconsult tegen sterk gereduceerd tarief aan.
Zo kunnen we samen problemen vroegtijdig opsporen en behandelen. En om u als baasje te belonen voor uw oplettendheid, hebben wij een verrassing t.w.v. €10,- voor u klaarliggen als u langs komt voor een gebitsconsult.

Tandarts
De meeste baasjes gaan minimaal 1x per jaar naar de tandarts. Ook voor uw huisdier is het noodzakelijk dat zijn gebit in goede conditie blijft. Daarom adviseren wij te beginnen met tandenpoetsen zodra uw pup of kitten zijn volwassen gebit heeft. Natuurlijk is het belangrijk dit al te oefenen zodra u de pup of kitten in huis hebt. Maar hoe pakt u dat nou aan?
Wij kunnen u helpen met een stap voor stap poetsinstructie. Neem hiervoor contact op via ons contactformulier.

Kortingsacties
Voorkomen is beter dan genezen! Daarom ontvangt u de hele maand februari 2021 diverse kortingen op gebitsgerelateerde behandelingen en producten:
– Gebitsconsult voor €10,50 i.p.v. €41,05
– Gratis verrassing t.w.v. €10,- bij elk gebitsconsult (maximaal 1 per huishouden);
– 10% Korting op gebitsverzorgende producten;
– 10% Korting op een basis gebitsbehandeling.

Vol = vol en op = op! Deze actie geldt enkel in februari en is erg populair.
Voorkom dat uw huisdier nog maanden met pijn moet rondlopen en neem contact met ons op. Samen kijken we dan naar een oplossing voor u en uw huisdier.

Neem telefonisch contact op voor het inplannen van een gebitsconsult: t. 0412 – 47 54 24.
Of stel uw vraag via ons contactformulier

Klik hier voor meer informatie over tandheelkundige ingrepen.

ANDERE INFORMATIE

April-Aktie Sterilisatie en castratie kat

April-Aktie Sterilisatie en castratie kat

U de korting, uw kat de gezondheidsvoordelen Het laten steriliseren of castreren van uw kat levert veel gezondheidsvoordelen op. Naast het onvruchtbaar maken voorkomt het ongewenste nestjes. Er zijn tenslotte al genoeg zwerfkatten. Een niet gesteriliseerde poes heeft...

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl