vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Overgewicht onderschat

4 januari 2021

Maar liefst 35% van de huisdieren heeft overgewicht!

Wat we als normaal zijn gaan zien is vaak helemaal niet zo goed voor ons dier. We denken dat we goed zijn voor onze huisdieren, maar ondertussen maken we ze ziek omdat we hun smekende blik niet kunnen weerstaan. Door het overgewicht leeft uw huisdier naar verwachting 2 jaar korter.

Waarom moet mijn huisdier afvallen?
De tussendoortjes die we onze hond of kat geven zijn meestal erg calorierijk en zorgen voor overgewicht.
Dieren met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen als:

– Een verkorte levensduur;
– Hartproblemen;
– Longproblemen;
– Botproblemen;
– Gewrichtsproblemen;
– Suikerziekte;
– Blaasproblemen;
– Problemen met bewegen.

Behandeling van overgewicht
Samen met u kijken we eerst naar de mate van overgewicht bij uw hond of kat. En samen stellen we het ideale gewicht vast.
Vervolgens is het zaak het ideale gewicht op een verantwoorde manier te bereiken. Daar hebben we de hulp van u als baasje bij nodig: u gaat uw huisdier tenslotte helpen.

We beginnen altijd met het aanpassen van de voeding. Met de verkeerde voeding zal uw huisdier erge honger krijgen en het u als baasje niet makkelijk maken vol te houden. Het zomaar verminderen van de hoeveelheid voeding zal zonder meer leiden tot een hongergevoel bij uw hond of kat. Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.

Regelmatig en voldoende bewegen is erg belangrijk. Er zijn heel veel mogelijkheden om uw hond of kat wat meer in beweging te krijgen. Vaak manieren waar u zelf nog niet aan gedacht hebt!

Het is voor ons heel eenvoudig om u naar huis te sturen met een paar opdrachten. Maar dat is niet hoe wij werken. We willen dit graag samen met u en uw huisdier doen!
Door middel van regelmatige controles evalueren we de gang van zaken: is de hoeveelheid voeding nog in orde? Tegen welke problemen loopt u aan? Voelt uw huisdier zich prettig bij deze hoeveelheid beweging? Is de extra aandacht en beweging goed vol te houden voor u?
Samen zoeken we elke keer naar de ideale balans voor u en uw huisdier.

Gaat u er voor?
Bent u gemotiveerd geraakt? Of wilt u weten of het gewicht van uw hond of kat optimaal is?
Maak dan telefonisch een afspraak via 0412 – 47 54 24. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

Gratis
Omdat wij weten dat u het gewicht van uw hond of kat belangrijk vindt, kunt u deze maand een kosteloze afspraak inplannen bij onze dierenartsassistente!
Deze aktie geldt alleen in januari, dus grijp uw kans en maak vandaag nog een afspraak. Vol is ook echt vol!

ANDERE INFORMATIE

Seniorencheck

Seniorencheck

Is uw kat 9 jaar of ouder? Tijd voor een seniorencheck! Vanaf €76,- exclusief consult*. Waarom een seniorencheck? U wilt uw ouder wordende kat zo lang mogelijk gezond en fit houden. Nu zijn katten van nature meesters in het verhullen van lichamelijke ongemakken....

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

Tandheelkundige behandelingen

Tandheelkundige behandelingen

Bij een tandheelkundige behandeling van een huisdier komt veel kijken. Zo kunnen dieren niet, net als wij, wakker blijven tijdens de behandeling. Onderstaand nemen we u stap voor stap mee in de behandeling: Röntgenfoto's Samen met de dierenarts heeft u besloten dat we...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl