Een kitten in huis

29 mei 2018

Een nieuwe huisgenoot!

Een kitten brengt veel plezier in huis, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Hieronder leest u de belangrijkste zaken om zowel voorafgaande- als na de aanschaf rekening mee te houden.
Kittens mogen vanaf een leeftijd van 8 weken het nest verlaten. Nog beter zou een leeftijd vanaf 12 weken zijn. Indien het kitten te vroeg bij het nest en moederdier weg gaat kunnen er gedragsproblemen ontstaan.
Zodra het kitten 9 weken oud is dient de eerste vaccinatie gegeven te worden, welke tevens op 12 weken leeftijd herhaalt zal moeten worden. Op dat moment heeft uw kitten voldoende antistoffen en zal op één jaar leeftijd de vaccinatie weer herhaalt dienen te worden, vervolgens eenmaal per jaar. U ontvangt daarvoor automatisch jaarlijks per e-mail of per post een oproep.

De ontworming zal bij de fokker gegeven worden op 3, 5 en 9 weken leeftijd. Vervolgens zal het kitten maandelijks ontwormt moeten worden tot 6 maanden leeftijd. Daarna levenslang elke 3 maanden.

Wanner u het kitten bij de fokker gaat ophalen is het raadzaam om voor enkele dagen zijn oude, vertrouwde voeding en wat kattenbak grit mee te nemen. Op die manier is de overgang voor het kitten wat kleiner en kunt u daarna desgewenst langzaam overstappen naar uw eigen keuze in voeding of kattenbakvulling.

Wist u dat het voor katten prettiger is om uit een lage, brede voerbak te eten zodat de snorharen niet tegen de rand van de voerbak aanstoten? En dat de regel is dat voor elke kat één kattenbak extra neergezet dient te worden? Dat betekent dat u bij de aanschaf van één kitten al minimaal 2 kattenbakken in huis dient te hebben. De kat kan een voorkeur hebben voor een open, of juist gesloten kattenbak.

Om te voorkomen dat uw meubels als krabpaal worden voorzien is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de kat om zijn nagels aan te kunnen scherpen. Er zijn daarin verschillende mogelijkheden zoals krabpalen of speciale krabplanken. Uw kat gebruikt vaak middelen welke op zijn looproute staan, het is daarom belangrijk dat u de krabpaal niet wegzet in een hoek.

Na de aanschaf van uw kitten kunt u contact opnemen voor het inplannen van een kosteloze kennismakingcheck. Uw kitten zal dan volledig op gezondheid gecontroleerd worden en u zal voorzien worden van de belangrijke informatie om uw kitten zo optimaal mogelijk te kunnen laten opgroeien.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl