Een kitten in huis

29 mei 2018

Een nieuwe huisgenoot!

Een kitten brengt veel plezier in huis, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Hieronder leest u de belangrijkste zaken om zowel voorafgaande- als na de aanschaf rekening mee te houden.
Kittens mogen vanaf een leeftijd van 8 weken het nest verlaten. Nog beter zou een leeftijd vanaf 12 weken zijn. Indien het kitten te vroeg bij het nest en moederdier weg gaat kunnen er gedragsproblemen ontstaan.
Zodra het kitten 9 weken oud is dient de eerste vaccinatie gegeven te worden, welke tevens op 12 weken leeftijd herhaalt zal moeten worden. Op dat moment heeft uw kitten voldoende antistoffen en zal op één jaar leeftijd de vaccinatie weer herhaalt dienen te worden, vervolgens eenmaal per jaar. U ontvangt daarvoor automatisch jaarlijks per e-mail of per post een oproep.

De ontworming zal bij de fokker gegeven worden op 3, 5 en 9 weken leeftijd. Vervolgens zal het kitten maandelijks ontwormt moeten worden tot 6 maanden leeftijd. Daarna levenslang elke 3 maanden.

Wanneer u het kitten bij de fokker gaat ophalen is het raadzaam om voor enkele dagen zijn oude, vertrouwde voeding en wat kattenbak grit mee te nemen. Op die manier is de overgang voor het kitten wat kleiner en kunt u daarna desgewenst langzaam overstappen naar uw eigen keuze in voeding of kattenbakvulling.

Wist u dat het voor katten prettiger is om uit een lage, brede voerbak te eten zodat de snorharen niet tegen de rand van de voerbak aanstoten? En dat de regel is dat voor elke kat één kattenbak extra neergezet dient te worden? Dat betekent dat u bij de aanschaf van één kitten al minimaal 2 kattenbakken in huis dient te hebben. De kat kan een voorkeur hebben voor een open, of juist gesloten kattenbak.

Om te voorkomen dat uw meubels als krabpaal worden voorzien is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de kat om zijn nagels aan te kunnen scherpen. Er zijn daarin verschillende mogelijkheden zoals krabpalen of speciale krabplanken. Uw kat gebruikt vaak middelen welke op zijn looproute staan, het is daarom belangrijk dat u de krabpaal niet wegzet in een hoek.

Na de aanschaf van uw kitten kunt u contact opnemen voor het inplannen van een kennismakingcheck. Uw kitten zal dan volledig op gezondheid gecontroleerd worden en u zal voorzien worden van de belangrijke informatie om uw kitten zo optimaal mogelijk te kunnen laten opgroeien.

ANDERE INFORMATIE

Seniorencheck

Seniorencheck

Is uw kat 9 jaar of ouder? Tijd voor een seniorencheck! Vanaf €76,- exclusief consult*. Waarom een seniorencheck? U wilt uw ouder wordende kat zo lang mogelijk gezond en fit houden. Nu zijn katten van nature meesters in het verhullen van lichamelijke ongemakken....

Daar krijg je toch de kriebels van!

Daar krijg je toch de kriebels van!

    De lente is in aantocht en het mooie weer komt eraan. Het voorjaar is een fijne periode voor uw huisdier. Maar er zijn ook parasieten die extra actief worden in deze periode. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. De hele maand maart...

Tandheelkundige behandelingen

Tandheelkundige behandelingen

Bij een tandheelkundige behandeling van een huisdier komt veel kijken. Zo kunnen dieren niet, net als wij, wakker blijven tijdens de behandeling. Onderstaand nemen we u stap voor stap mee in de behandeling: Röntgenfoto's Samen met de dierenarts heeft u besloten dat we...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl