Seniorenmaand

1 juli 2019

Seniorenmaand
Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend.
Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als gevolg van gewrichtsproblemen, stofwisselingsproblemen of zelfs een hartkwaal.

Seniorencheck
Veranderingen kunnen zeer geleidelijk gaan en kunnen daardoor moeilijk herkenbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

– meer drinken en plassen
– meer of juist minder eetlust
– moeite met uit de mand komen
– minder willen lopen of kreupel lopen
– stinken uit de bek
– sneller of meer hijgen/hoesten
– vermageren of juist gewichtstoename

Heeft uw huisdier een of meerdere van deze symptomen? Laat uw huisdier dan nakijken door de dierenarts op aandoeningen welke veel voorkomen bij senioren dieren zodat uw huisdier op een prettige manier oud kan worden.

Bloedonderzoek
Door middel van een bloedonderzoek worden onder andere de lever- en nierwaarden gecontroleerd, dit zijn organen welke op oudere leeftijd bij uw huisdier verminderd kunnen functioneren. Deze waarden zijn niet alleen voor belang op dat moment, maar ook voor referentiewaarden van uw huisdier in de toekomst.

Seniorenvoeding
Oudere honden hebben specifieke voedingsbehoeften. Senioren voeding bevat aangepaste ingrediënten om te kunnen voldoen aan de kwaliteiten van uw huisdier. Daarnaast bestaan er ook dieetvoedingen om bij specifieke klachten te kunnen ondersteunen zoals overgewicht of artrose.

ANDER NIEUWS

Seniorencheck (vanaf 7 jaar)

Seniorencheck (vanaf 7 jaar)

Is uw huisdier een senior? Onze huisdieren worden tegenwoordig steeds ouder. Vanaf 7 jaar is uw huisdier senior. Helaas komt ouderdom vaak met gebreken die in eerste instantie niet op hoeven te vallen. Naarmate deze langer bestaan worden de klachten heftiger, tot er...

Het gebit van uw huisdier

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst   Veel huisdieren zijn erg bang voor vuurwerk. En ook al duurt de jaarwisseling nog even, sommige dieren worden zelfs nu alweer angstig, omdat ze de donkere najaarsavonden hebben gekoppeld aan vuurwerk. Daarnaast wordt er op sommige plekken al vanaf...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl