Seniorencheck

1 juli 2019

Uw huisdier heeft de seniorenleeftijd bereikt (7 jaar of ouder).
Met ouderdom kunnen gezondheidsproblemen optreden. Bij veel van deze aandoeningen kan uw huisdier behandeld of ondersteund worden.

Om deze gezondheidsproblemen op te sporen kunt u gebruik maken van een Seniorencheck. Uw huisdier wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen en niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Veranderingen kunnen zeer geleidelijk gaan en kunnen daardoor moeilijk herkenbaar zijn.

Tijdens een Seniorencheck besteden wij extra aandacht aan uw huisdier en de klachten diee gepaard gaan met het ouder worden van uw huisdier. Het doel is om gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen. Tijdig ingrijpen kan verslechtering voorkomen of vertragen, zodat uw huisdier zo gezond en gelukkig mogelijk oud kan worden!

Naast het klinisch onderzoek, waarbij de dierenarts uw hond of kat van kop tot staart helemaal nakijkt, voeren we ook een urine- en bloedonderzoek uit. Mochten daar afwijkende uitslagen uit voortkomen, dan kunnen we direct starten met de juiste behandeling en gaat er geen kostbare tijd meer verloren.
Het urineonderzoek geeft hierbij informatie over de aanwezigheid van eventuele nierproblemen of suikerziekte.
Door middel van een bloedonderzoek worden onder andere de lever- en nierwaarden gecontroleerd, dit zijn organen die op oudere leeftijd bij uw huisdier verminderd kunnen functioneren.
Daarnaast bespreken we de voedings- en bewegingsbehoeften van uw huisdier en hoe u dit kunt optimaliseren.
Kortom, een meer dan volledige checkup voor uw hond of kat!

Lees hier meer over uw huisdier als senior.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl