vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Overgewicht onderschat

4 januari 2021

Maar liefst 35% van de huisdieren heeft overgewicht!

Wat we als normaal zijn gaan zien is vaak helemaal niet zo goed voor ons dier. We denken dat we goed zijn voor onze huisdieren, maar ondertussen maken we ze ziek omdat we hun smekende blik niet kunnen weerstaan. Door het overgewicht leeft uw huisdier naar verwachting 2 jaar korter.

Waarom moet mijn huisdier afvallen?
De tussendoortjes die we onze hond of kat geven zijn meestal erg calorierijk en zorgen voor overgewicht.
Dieren met overgewicht hebben een grotere kans op gezondheidsproblemen als:

– Een verkorte levensduur;
– Hartproblemen;
– Longproblemen;
– Botproblemen;
– Gewrichtsproblemen;
– Suikerziekte;
– Blaasproblemen;
– Problemen met bewegen.

Behandeling van overgewicht
Samen met u kijken we eerst naar de mate van overgewicht bij uw hond of kat. En samen stellen we het ideale gewicht vast.
Vervolgens is het zaak het ideale gewicht op een verantwoorde manier te bereiken. Daar hebben we de hulp van u als baasje bij nodig: u gaat uw huisdier tenslotte helpen.

We beginnen altijd met het aanpassen van de voeding. Met de verkeerde voeding zal uw huisdier erge honger krijgen en het u als baasje niet makkelijk maken vol te houden. Het zomaar verminderen van de hoeveelheid voeding zal zonder meer leiden tot een hongergevoel bij uw hond of kat. Dat proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.

Regelmatig en voldoende bewegen is erg belangrijk. Er zijn heel veel mogelijkheden om uw hond of kat wat meer in beweging te krijgen. Vaak manieren waar u zelf nog niet aan gedacht hebt!

Het is voor ons heel eenvoudig om u naar huis te sturen met een paar opdrachten. Maar dat is niet hoe wij werken. We willen dit graag samen met u en uw huisdier doen!
Door middel van regelmatige controles evalueren we de gang van zaken: is de hoeveelheid voeding nog in orde? Tegen welke problemen loopt u aan? Voelt uw huisdier zich prettig bij deze hoeveelheid beweging? Is de extra aandacht en beweging goed vol te houden voor u?
Samen zoeken we elke keer naar de ideale balans voor u en uw huisdier.

Gaat u er voor?
Bent u gemotiveerd geraakt? Of wilt u weten of het gewicht van uw hond of kat optimaal is?
Maak dan telefonisch een afspraak via 0412 – 47 54 24. Of stel uw vraag via ons contactformulier.

Gratis
Omdat wij weten dat u het gewicht van uw hond of kat belangrijk vindt, kunt u deze maand een kosteloze afspraak inplannen bij onze dierenartsassistente!
Deze aktie geldt alleen in januari, dus grijp uw kans en maak vandaag nog een afspraak. Vol is ook echt vol!

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl