vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

September Parasietenmaand

29 september 2020

Deze maand staat in het teken over de behandeling van vlooien, teken en wormen bij uw huisdier. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. ?? ????????? ???????? ? ??% ??????? ?? ?? ????-??????????? ????????? ??? ??? ???????????.

Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritaties of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie optreden na een enkele vlooienbeet.

Teken kunnen besmet zijn met ernstige ziekten. Zodra zij zich vastbijten in de huid van uw huisdier kunnen deze ziekten worden overgedragen en klachten geven bij uw huisdier.
Uw huisdier kan wormeitjes binnenkrijgen door contact met andere besmette huisdieren, door het snuffelen aan ontlasting, door het likken aan kadavers of ander rauw vlees, en zelfs door het oplikken van een vlo die besmet is met de lintworm. Helaas zijn sommige van die wormen ook overdraagbaar naar de mens.
Wanneer uw huisdier uw handen aflikt en u eet daarna bijvoorbeeld een appel, kan er al besmetting plaatsvinden. Regelmatig ontwormen is dus belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier, maar ook voor uw eigen gezondheid en die van de mensen om u heen.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op: 0412 – 47 54 24.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl