September Parasietenmaand

29 september 2020

Deze maand staat in het teken over de behandeling van vlooien, teken en wormen bij uw huisdier. Preventieve behandeling is belangrijk om klachten te voorkomen. 𝐈𝐧 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠𝐭 𝐮 𝟏𝟎% 𝐤𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐠 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝗮𝗻𝘁𝗶-𝗽𝗮𝗿𝗮𝘀𝗶𝘁𝗮𝗶𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗲𝗻 𝐮𝐢𝐭 𝐨𝐧𝐬 𝐚𝐬𝐬𝐨𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭.

Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritaties of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie optreden na een enkele vlooienbeet.

Teken kunnen besmet zijn met ernstige ziekten. Zodra zij zich vastbijten in de huid van uw huisdier kunnen deze ziekten worden overgedragen en klachten geven bij uw huisdier.
Uw huisdier kan wormeitjes binnenkrijgen door contact met andere besmette huisdieren, door het snuffelen aan ontlasting, door het likken aan kadavers of ander rauw vlees, en zelfs door het oplikken van een vlo die besmet is met de lintworm. Helaas zijn sommige van die wormen ook overdraagbaar naar de mens.
Wanneer uw huisdier uw handen aflikt en u eet daarna bijvoorbeeld een appel, kan er al besmetting plaatsvinden. Regelmatig ontwormen is dus belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier, maar ook voor uw eigen gezondheid en die van de mensen om u heen.

Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op: 0412 – 47 54 24.

ANDER NIEUWS

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl