vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Titeren

25 juni 2020

Titerbepaling
De bescherming van onze huisdieren is van groot belang. We willen niet dat onze geliefde viervoeter besmettelijke en dodelijke ziektes oploopt. Het is daarom verstandig om je hond jaarlijks te laten vaccineren. Helaas slaat de vaccinatie om wat voor reden dan ook niet altijd volledig aan waardoor uw huisdier geen volledige bescherming heeft. Anderzijds wordt er ook regelmatig waargenomen dat de antistoffen nog voldoende aanwezig zijn waardoor opnieuw vaccineren op dat moment nog niet nodig is.

Direct de uitslag!
Met een titerbepaling worden antistoffen in het bloed van de hond gemeten tegen de belangrijkste zieken waartegen een hond gevaccineerd kan worden. Met een klein beetje bloed bepalen we of er nog voldoende antistoffen in het bloed zitten. Binnen 10 minuten is de uitslag bekend. Op die manier kunnen we uw hond op maat blijven vaccineren.

Op welke ziekten kunnen we testen?
– Parvo;
– Hepatitis;
– Distemper (hondenziekte).

Wanneer is een titerbepaling zinvol?
Een titerbepaling is zinvol voor elke hond zodat we onder- of over vaccineren kunnen voorkomen.
– Pups: 4 weken na de laatste vaccinatie kan er een titerbepaling worden uitgevoerd ter controle of de pup voldoende antistoffen heeft opgebouwd;
– In het vaccinatieschema om te zien of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn of opnieuw vaccineren nodig is;
– Bij onbekende vaccinatiestatus, zoals honden welke gevonden zijn of uit het buitenland komen;
– Bij honden die eerder een bijwerking hebben gehad op een eerdere vaccinatie (zoals een allergische reactie).

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen. Tevens kunnen wij u dan een kostenindicatie verstrekken.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl