Urine opvangen bij hond of kat

16 juni 2020

Bij bepaalde afspraken of klachten vragen we om urine mee te brengen. Vang bij voorkeur ochtendurine op. De urine mag maximaal 6 uur oud zijn en kunt u het beste in de koelkast bewaren tot u het af komt geven.

Kat
Indien u urine moet opvangen van uw kat kunt u gebruik maken van speciale korrels, deze kunt u aan de balie verkrijgen. Zorg dat de kattenbak leeg is en schoongespoeld met water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen! Droog de kattenbak goed na en vul deze met de speciale korrels. U kunt met een pipet de urine uit de kattenbak opzuigen en de verzamelbuis vullen; zowel pipet als opvangbuis zitten in het bij ons verkrijgbare pakket met speciale kattenbakkorrels.

Hond
Voor het verzamelen van de urine van een hond kunt u gebruik maken van een makkelijk opvangsysyteem, deze kunt u aan de balie verkrijgen. In deze set heeft u een opvangbakje welke u onder de hond kan houden wanneer hij/zij gaat plassen. Met het schenktuitje kunt u de urine in de verzamelbuis schenken.

Wilt u bij het afgeven van de urine dit formulier zo goed mogelijk invullen? Dank voor uw medewerking.

Datum: ……………………………………………………………………………………
Naam eigenaar: …………………………………………………………………………
Gegevens dier:
Naam: ……………………………………………………………………………………..
Hond of kat
Ras: …………………………………………………………………………………….…
Leeftijd: ………………………………………………………………………………..….
Gewicht: ………………………………………………………………………………..…

Wat is de reden voor urine onderzoek? Klachten / controle / seniorencheck
Klachten sinds:
Wat zijn de klachten?

o …………………………………………………………………………………..……..
o ………………………………………………………………………………..………..
Pijn bij het plassen: ja / nee / onbekend
Drinken: normaal / meer / minder
Plassen: normaal / meer / minder / meer (kleine beetjes) / minder (kleine beetjes)
Afwijkende kleur: ja / nee / onbekend
Afwijkende geur: ja / nee / onbekend
Bloed: ja / nee / onbekend
Binnen plassen (hond): ja / nee
Naast de bak plassen (kat): ja / nee
Urine koel bewaard en max. 6 uur oud ja / nee
Staat uw huisdier op een speciaal dieet? ja / nee
Zo ja, welk dieet? …………………………………………………………………………
En sinds wanneer? ………………………………………………………………………

ANDERE INFORMATIE

Titeren

Titeren

De bescherming van onze huisdieren is van groot belang. Voor de bescherming tegen infectieziekten vaccineren wij de hond of kat jaarlijks in een afwisselend schema. De grote cocktail vaccineren wij éénmaal in de drie jaar. Toch zien we dat bij veel honden de...

Atopie

Atopie

Een atopie is een allergische aandoening waarbij er een overgevoeligheid ontstaat voor stoffen in de omgeving welke in principe onschadelijk zijn (zoals mijten, schimmels, pollen, grassen, etc.). Door de atopie veranderd de eiwitbalans van de huid. Als gevolg daarvan...

Sterilisatie konijn

Sterilisatie konijn

Een konijn kan vanaf een leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd worden. Bij sterilisatie worden zowel eierstokken als baarmoeder verwijderd. Voor- en nadelen Voedsters kunnen gaan sproeien om het territorium af te bakenen. Ook kan er territoriaal gedrag optreden. Om...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl