vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Urine opvangen bij hond of kat

16 juni 2020

Bij bepaalde afspraken of klachten vragen we om urine mee te brengen. Vang bij voorkeur ochtendurine op. De urine mag maximaal 6 uur oud zijn en kunt u het beste in de koelkast bewaren tot u het af komt geven.

Kat
Indien u urine moet opvangen van uw kat kunt u gebruik maken van speciale korrels, deze kunt u aan de balie verkrijgen. Zorg dat de kattenbak leeg is en schoongespoeld met water. Gebruik geen schoonmaakmiddelen! Droog de kattenbak goed na en vul deze met de speciale korrels. U kunt met een pipet de urine uit de kattenbak opzuigen en de verzamelbuis vullen; zowel pipet als opvangbuis zitten in het bij ons verkrijgbare pakket met speciale kattenbakkorrels.

Hond
Voor het verzamelen van de urine van een hond kunt u gebruik maken van een makkelijk opvangsysyteem, deze kunt u aan de balie verkrijgen. In deze set heeft u een opvangbakje welke u onder de hond kan houden wanneer hij/zij gaat plassen. Met het schenktuitje kunt u de urine in de verzamelbuis schenken.

Wilt u bij het afgeven van de urine dit formulier zo goed mogelijk invullen? Dank voor uw medewerking.

Datum: ……………………………………………………………………………………
Naam eigenaar: …………………………………………………………………………
Gegevens dier:
Naam: ……………………………………………………………………………………..
Hond of kat
Ras: …………………………………………………………………………………….…
Leeftijd: ………………………………………………………………………………..….
Gewicht: ………………………………………………………………………………..…

Wat is de reden voor urine onderzoek? Klachten / controle / seniorencheck
Klachten sinds:
Wat zijn de klachten?

o …………………………………………………………………………………..……..
o ………………………………………………………………………………..………..
Pijn bij het plassen: ja / nee / onbekend
Drinken: normaal / meer / minder
Plassen: normaal / meer / minder / meer (kleine beetjes) / minder (kleine beetjes)
Afwijkende kleur: ja / nee / onbekend
Afwijkende geur: ja / nee / onbekend
Bloed: ja / nee / onbekend
Binnen plassen (hond): ja / nee
Naast de bak plassen (kat): ja / nee
Urine koel bewaard en max. 6 uur oud ja / nee
Staat uw huisdier op een speciaal dieet? ja / nee
Zo ja, welk dieet? …………………………………………………………………………
En sinds wanneer? ………………………………………………………………………

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl