Gebitsreiniging

16 juni 2020

Tandplak en tandsteen kunnen leiden tot tandvleesontstekingen met als gevolg dat tanden en kiezen aangetast kunnen raken. Met een tijdige professionele gebitsreiniging voorkomt u dat uw hond of kat onnodig met pijn in de bek rondloopt en gaat u verdere aantasting van het gebit tegen.

Waarom een gebitsbehandeling en wat houdt het in?
In de eerste plaatst wordt een gebitsbehandeling altijd uitgevoerd in het belang en voor het welzijn van uw huisdier. Bedenkt u maar eens hoe pijnlijk een ontstoken tand of kies kan zijn. Dieren laten vaak geen klachten zien of pas in een te laat stadium. In de tweede plaatst is een gebitsbehandeling belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier. De bacteriën die bij gebitsproblemen aanwezig zijn kunnen in de bloedbaan terecht komen en zo op andere plaatsen in het lichaam ontstekingen veroorzaken. Hierdoor kunnen onder andere ook hart- en nierproblemen ontstaan.

De behandeling
Bacteriën kunnen zich ophopen op plekken ver onder het tandvlees. Een professionele gebitsbehandeling vindt altijd onder narcose plaatst.

Voorafgaand aan de narcose word uw huisdier klinisch nagekeken door de dierenarts en word er met u besproken of er een pre-operatief bloedonderzoek zal worden uitgevoerd.

Wij maken gebruik van een waakinfuus, dit zorgt er voor dat de bloeddruk op peil gehouden wordt. De organen zullen daardoor optimaal van bloed worden voorzien, wat het herstel van uw huisdier enkel zal verbeteren. Tevens zal via het infuus de narcose worden toegediend.

Tijdens de ingreep gebruiken wij bewaking om de vitale functies optimaal te kunnen controleren. Ook gebruiken wij gasanesthesie waarmee wij de diepte van de narcose kunnen reguleren en krijgt uw huisdier continue 100% zuurstof.

Met een gebitsbehandeling starten we met het ontsmetten van de bek om het aantal bacteriën in de mondholte terug te dringen. Tandsteen en tandplak wordt verwijderd. Met een pocketsonde inspecteren we op pockets, opgetrokken tandvlees en blootliggende tandhalzen. Aan de hand van deze meting kan er bepaald worden welke elementen er verwijderd moeten gaan worden. Wanneer er elementen verwijderd worden krijgt uw huisdier pijnstilling toegediend en indien nodig ook mee naar huis.

In geval van extractie moeten eerst de wortels worden vrij geprepareerd. Een wortel kan erg lang zijn waardoor het soms veel tijd in beslag neemt. Afhankelijk van de situatie kan het zijn dat het nodig is om de overgebleven holte te hechten. In dat geval maken we gebruik van oplosbaar hechtmateriaal, dit hoeft later niet verwijderd te worden maar wordt door het lichaam opgelost.

Aan het eind van elke gebitsbehandeling worden alle elementen gepolijst. Tijdens de behandeling kunnen de instrumenten het tandoppervlakte ruw maken. Door te polijsten word het tandoppervlakte weer gladgemaakt. Op een glad tandoppervlakte kan tandplak minder goed aanhechten.

Na de ingreep gaat uw huisdier naar de recovery waar uw huisdier bewaakt wordt door zowel assistente als dierenarts. We maken gebruiken van een warmtelamp om te voorkomen dat uw huisdier zal afkoelen. Daarnaast krijgt uw huisdier 100% zuurstof tot aan het moment dat uw huisdier wakker wordt. Wanneer uw huisdier wakker is nemen we telefonisch contact op zodat we kunnen inplannen dat uw huisdier kan worden opgehaald. Uw huisdier mag dezelfde dag weer naar huis.

Na de gebitsbehandeling
De nazorg is afhankelijk van de behandeling en wordt op maat verstrekt. Het is verstandig dat uw huisdier de eerste dagen na de ingreep niet alleen wordt gelaten.

Aktiemaanden
In februari en augustus hebben wij De Maand van het Gebit. Informeer vrijblijvend naar de aanbiedingen die we tijdens deze maanden hebben.

Inplannen van een afspraak
Wij verstrekken graag advies op maat, hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen.

ANDER NIEUWS

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per direct op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid tot...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl