Teken en vlooien

13 februari 2020

Honden en katten kunnen van jongs af aan al worden besmet met vlooien en teken. Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritatie of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie optreden na een enkele vlooienbeet. De volwassen vlo legt eitjes in de vacht van uw huisdier. Deze eitjes vallen van de vacht af en ontwikkelen zich in de omgeving tot poppen, larven en daarna weer tot nieuwe volwassen vlooien die op hun beurt weer nieuwe eitjes leggen. Wanneer u vlooien(poepjes) op de huid van uw dier aantreft kunt u er vanuit gaan dat er zich al vele eitjes, poppen en larven in uw huis bevinden. Bij een vlooienbesmetting is het dus heel belangrijk om uw dier snel te behandelen, maar ook uw huis goed te reinigen (kieren en donkere plekken stofzuigen, kleedjes wassen enz. enz). Hierover geven wij u graag advies.

Teken zitten in hoog gras en struiken letterlijk te wachten tot er een gastheer voorbij komt. Aangezien honden en katten graag door gras en struiken banjeren zijn zij vaak de klos. De teek zoekt een warm plekje op de huid van uw huisdier waar ze zich vastbijten om bloed op te zuigen. Als de teek zich vol heeft gezogen laat hij zich weer van het dier af vallen. Teken kunnen besmet zijn met ernstige ziektes, zoals babesiose en borreliose. Om uw huisdier zo goed mogelijk te beschermen tegen teken en vlooien kunt u uw huisdier behandelen met parasietenwerende middelen in de vorm van een orale tablet, of een pipet welke u op de huid aan moet brengen. We helpen u graag om het juiste middel voor uw huisdier te kiezen.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl