Teken en vlooien

13 februari 2020

Honden en katten kunnen van jongs af aan al worden besmet met vlooien en teken. Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritatie of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie optreden na een enkele vlooienbeet. De volwassen vlo legt eitjes in de vacht van uw huisdier. Deze eitjes vallen van de vacht af en ontwikkelen zich in de omgeving tot poppen, larven en daarna weer tot nieuwe volwassen vlooien die op hun beurt weer nieuwe eitjes leggen. Wanneer u vlooien(poepjes) op de huid van uw dier aantreft kunt u er vanuit gaan dat er zich al vele eitjes, poppen en larven in uw huis bevinden. Bij een vlooienbesmetting is het dus heel belangrijk om uw dier snel te behandelen, maar ook uw huis goed te reinigen (kieren en donkere plekken stofzuigen, kleedjes wassen enz. enz). Hierover geven wij u graag advies.

Teken zitten in hoog gras en struiken letterlijk te wachten tot er een gastheer voorbij komt. Aangezien honden en katten graag door gras en struiken banjeren zijn zij vaak de klos. De teek zoekt een warm plekje op de huid van uw huisdier waar ze zich vastbijten om bloed op te zuigen. Als de teek zich vol heeft gezogen laat hij zich weer van het dier af vallen. Teken kunnen besmet zijn met ernstige ziektes, zoals babesiose en borreliose. Om uw huisdier zo goed mogelijk te beschermen tegen teken en vlooien kunt u uw huisdier behandelen met parasietenwerende middelen in de vorm van een orale tablet, of een pipet welke u op de huid aan moet brengen. We helpen u graag om het juiste middel voor uw huisdier te kiezen.

ANDERE INFORMATIE

Ontwormen hond en kat

Ontwormen hond en kat

Om uw huisdier gezond te houden, moet u hem regelmatig ontwormen. Dit kan door middel van een orale tablet of door een pipet die u op de huid aanbrengt. Uw huisdier kan wormeitjes binnenkrijgen door contact met andere besmette huisdieren, door het snuffelen aan...

Artrose

Artrose

Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Het is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Met speciale ondersteuning kan het ziekteproces geremd worden en pijnklachten worden...

Het belang van pre-anesthestisch bloedonderzoek

Het belang van pre-anesthestisch bloedonderzoek

Uw huisdier moet geopereerd worden, voor de meeste baasjes een spannende gebeurtenis. Veel eigenaren vragen zich af of hun huisdier wel wakker zal worden uit de narcose. Om wat risico's in te kunnen schatten bieden wij een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan. Het...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl