Artrose

12 februari 2020

Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Het is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Met speciale ondersteuning kan het ziekteproces geremd worden en pijnklachten worden verminderd.

Medicatie
Pijnstillers/onstekingsremmers kunnen worden ingezet bij patiënten met artrose. Soms worden deze tijdelijk gegeven tijdens de opstartfase van supplementen of voeding. Het kan ook mogelijk zijn dat deze levenslang gegeven moeten worden.

Voeding
Naast medicatie kan ook aangepaste voeding worden voorgeschreven. Aangepaste voeding bevat verschillende nutriënten waarvan bekend is dat deze de gezondheid van de gewrichten ondersteunen. De voeding helpt gewrichtsontsteking tegen te gaan en pijn te verzachten. Het zorgt ervoor dat de afbraak van kraakbeen wordt geremd en de groei van kraakbeen gestimuleerd wordt waardoor het ziekteproces wordt vertraagd.

Supplementen
Voedingssupplementen dragen bij aan een complete ondersteuning van de gewrichten. Een supplement kan worden ingezet in plaats van aangepaste voeding en dient dagelijks gegeven te worden.

Beweging
Bij artrose is het van belang dat uw dier gecontroleerd en gedoseerd in beweging blijft. Lange rechten lijnen zoals zwemmen of naast de fiets draven zijn het beste. Apporteren wordt afgeraden door de onverwachte bewegingen welke daarbij gemaakt worden.

ANDERE INFORMATIE

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl