Artrose

12 februari 2020

Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Het is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Met speciale ondersteuning kan het ziekteproces geremd worden en pijnklachten worden verminderd.

Medicatie
Pijnstillers/onstekingsremmers kunnen worden ingezet bij patiënten met artrose. Soms worden deze tijdelijk gegeven tijdens de opstartfase van supplementen of voeding. Het kan ook mogelijk zijn dat deze levenslang gegeven moeten worden.

Voeding
Naast medicatie kan ook aangepaste voeding worden voorgeschreven. Aangepaste voeding bevat verschillende nutriënten waarvan bekend is dat deze de gezondheid van de gewrichten ondersteunen. De voeding helpt gewrichtsontsteking tegen te gaan en pijn te verzachten. Het zorgt ervoor dat de afbraak van kraakbeen wordt geremd en de groei van kraakbeen gestimuleerd wordt waardoor het ziekteproces wordt vertraagd.

Supplementen
Voedingssupplementen dragen bij aan een complete ondersteuning van de gewrichten. Een supplement kan worden ingezet in plaats van aangepaste voeding en dient dagelijks gegeven te worden.

Beweging
Bij artrose is het van belang dat uw dier gecontroleerd en gedoseerd in beweging blijft. Lange rechten lijnen zoals zwemmen of naast de fiets draven zijn het beste. Apporteren wordt afgeraden door de onverwachte bewegingen welke daarbij gemaakt worden.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl