Artrose

12 februari 2020

Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Het is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Met speciale ondersteuning kan het ziekteproces geremd worden en pijnklachten worden verminderd.

Medicatie
Pijnstillers/onstekingsremmers kunnen worden ingezet bij patiënten met artrose. Soms worden deze tijdelijk gegeven tijdens de opstartfase van supplementen of voeding. Het kan ook mogelijk zijn dat deze levenslang gegeven moeten worden.

Voeding
Naast medicatie kan ook aangepaste voeding worden voorgeschreven. Aangepaste voeding bevat verschillende nutriënten waarvan bekend is dat deze de gezondheid van de gewrichten ondersteunen. De voeding helpt gewrichtsontsteking tegen te gaan en pijn te verzachten. Het zorgt ervoor dat de afbraak van kraakbeen wordt geremd en de groei van kraakbeen gestimuleerd wordt waardoor het ziekteproces wordt vertraagd.

Supplementen
Voedingssupplementen dragen bij aan een complete ondersteuning van de gewrichten. Een supplement kan worden ingezet in plaats van aangepaste voeding en dient dagelijks gegeven te worden.

Beweging
Bij artrose is het van belang dat uw dier gecontroleerd en gedoseerd in beweging blijft. Lange rechten lijnen zoals zwemmen of naast de fiets draven zijn het beste. Apporteren wordt afgeraden door de onverwachte bewegingen welke daarbij gemaakt worden.

ANDERE INFORMATIE

Titeren

Titeren

De bescherming van onze huisdieren is van groot belang. Voor de bescherming tegen infectieziekten vaccineren wij de hond of kat jaarlijks in een afwisselend schema. De grote cocktail vaccineren wij éénmaal in de drie jaar. Toch zien we dat bij veel honden de...

Atopie

Atopie

Een atopie is een allergische aandoening waarbij er een overgevoeligheid ontstaat voor stoffen in de omgeving welke in principe onschadelijk zijn (zoals mijten, schimmels, pollen, grassen, etc.). Door de atopie veranderd de eiwitbalans van de huid. Als gevolg daarvan...

Sterilisatie konijn

Sterilisatie konijn

Een konijn kan vanaf een leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd worden. Bij sterilisatie worden zowel eierstokken als baarmoeder verwijderd. Voor- en nadelen Voedsters kunnen gaan sproeien om het territorium af te bakenen. Ook kan er territoriaal gedrag optreden. Om...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl