Artrose

12 februari 2020

Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Het is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Met speciale ondersteuning kan het ziekteproces geremd worden en pijnklachten worden verminderd.

Medicatie
Pijnstillers/onstekingsremmers kunnen worden ingezet bij patiënten met artrose. Soms worden deze tijdelijk gegeven tijdens de opstartfase van supplementen of voeding. Het kan ook mogelijk zijn dat deze levenslang gegeven moeten worden.

Voeding
Naast medicatie kan ook aangepaste voeding worden voorgeschreven. Aangepaste voeding bevat verschillende nutriënten waarvan bekend is dat deze de gezondheid van de gewrichten ondersteunen. De voeding helpt gewrichtsontsteking tegen te gaan en pijn te verzachten. Het zorgt ervoor dat de afbraak van kraakbeen wordt geremd en de groei van kraakbeen gestimuleerd wordt waardoor het ziekteproces wordt vertraagd.

Supplementen
Voedingssupplementen dragen bij aan een complete ondersteuning van de gewrichten. Een supplement kan worden ingezet in plaats van aangepaste voeding en dient dagelijks gegeven te worden.

Beweging
Bij artrose is het van belang dat uw dier gecontroleerd en gedoseerd in beweging blijft. Lange rechten lijnen zoals zwemmen of naast de fiets draven zijn het beste. Apporteren wordt afgeraden door de onverwachte bewegingen welke daarbij gemaakt worden.

ANDERE INFORMATIE

Teken en vlooien

Teken en vlooien

Honden en katten kunnen van jongs af aan al worden besmet met vlooien en teken. Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritatie of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie...

Ontwormen hond en kat

Ontwormen hond en kat

Om uw huisdier gezond te houden, moet u hem regelmatig ontwormen. Dit kan door middel van een orale tablet of door een pipet die u op de huid aanbrengt. Uw huisdier kan wormeitjes binnenkrijgen door contact met andere besmette huisdieren, door het snuffelen aan...

Het belang van pre-anesthestisch bloedonderzoek

Het belang van pre-anesthestisch bloedonderzoek

Uw huisdier moet geopereerd worden, voor de meeste baasjes een spannende gebeurtenis. Veel eigenaren vragen zich af of hun huisdier wel wakker zal worden uit de narcose. Om wat risico's in te kunnen schatten bieden wij een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan. Het...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl