Reizen met uw huisdier

10 februari 2020

Samen met uw huisdier op vakantie, dat is natuurlijk ontzettend gezellig. Om ervoor te zorgen dat de reis goed verloopt is het belangrijk dat u zorgt voor een goede voorbereiding.

Voordat u de hond mee de grens over mag nemen, moet het dier voldoen aan een aantal wettelijke eisen.

Uw huisdier moet in bezit van een Europees dierenpaspoort, een vaccinatieboekje volstaat niet. Daarnaast moet uw hond een geregistreerde identificatiechip hebben. De Rabiës vaccinatie is verplicht en dient minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven te zijn of herhaald te worden binnen het verval termijn van de vorige vaccinatie.

LET OP!
Als de papieren niet in orde zijn kan de douane het dier aanhouden. Het kan zijn dat het dier in quarantaine moet tot het voldoet aan de (gezondheids)voorschriften. Er kan ook besloten worden dat het dier wordt teruggestuurd naar het land van herkomst. In het uiterste geval kan worden besloten tot euthanasie. Alle kosten zijn voor de eigenaar van het huisdier. Zorg er dus voor dat alles tijdig geregeld is voor uw huisdier.

Aanvullende eisen
Afhankelijk van het land kunnen er aanvullende eisen gelden. Zo kan afhankelijk van de situatie een aanlijnplicht- en/of muilkorfplicht gelden. Voor veel landen geld ook dat uw huisdier veilig vervoert moet kunnen worden: in een stevige bench of aan een tuig met veiligheidsgordel.

Niet alle hondenrassen mogen zomaar mee op vakantie. Het kan zijn dat er extra eisen gesteld worden voordat u de grens over mag. Sommige langen verbieden bepaalde hondenrassen.

Op www.licg.nl kunt u de aanvullende eisen van uw vakantieland vinden.

Parasieten
Afhankelijk van het land van bestemming kan er een aangepast advies gelden voor anti-parasitaire bestrijding. Informeer tijdig zodat uw hond goed beschermd is en geen ziekten kan oplopen.

Mocht voor uw vakantie bestemming aan aangepast advies gelden dient u 3 dagen voor vertrek te starten met deze behandeling. Tijdens het verblijf dient u de behandeling elke twee weken te herhalen.

Daarnaast dient u te behandelen met een specifiek ontwormingsmiddel. Verblijft u met uw huisdier minder dan een maand in een endemisch gebied, dan volstaat een eenmalige behandeling vlak na thuiskomst. Wanneer het bezoek langer duurt, dient u maandelijks te behandelen tot tenminste 30 dagen na thuiskomst.

ANDER NIEUWS

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per direct op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid tot...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl