vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Reizen met uw huisdier

10 februari 2020

Samen met uw huisdier op vakantie, dat is natuurlijk ontzettend gezellig. Om ervoor te zorgen dat de reis goed verloopt is het belangrijk dat u zorgt voor een goede voorbereiding.

Voordat u de hond mee de grens over mag nemen, moet het dier voldoen aan een aantal wettelijke eisen.

Uw huisdier moet in bezit van een Europees dierenpaspoort, een vaccinatieboekje volstaat niet. Daarnaast moet uw hond een geregistreerde identificatiechip hebben. De Rabiës vaccinatie is verplicht en dient minimaal 21 dagen voor vertrek gegeven te zijn of herhaald te worden binnen het verval termijn van de vorige vaccinatie.

LET OP!
Als de papieren niet in orde zijn kan de douane het dier aanhouden. Het kan zijn dat het dier in quarantaine moet tot het voldoet aan de (gezondheids)voorschriften. Er kan ook besloten worden dat het dier wordt teruggestuurd naar het land van herkomst. In het uiterste geval kan worden besloten tot euthanasie. Alle kosten zijn voor de eigenaar van het huisdier. Zorg er dus voor dat alles tijdig geregeld is voor uw huisdier.

Aanvullende eisen
Afhankelijk van het land kunnen er aanvullende eisen gelden. Zo kan afhankelijk van de situatie een aanlijnplicht- en/of muilkorfplicht gelden. Voor veel landen geld ook dat uw huisdier veilig vervoert moet kunnen worden: in een stevige bench of aan een tuig met veiligheidsgordel.

Niet alle hondenrassen mogen zomaar mee op vakantie. Het kan zijn dat er extra eisen gesteld worden voordat u de grens over mag. Sommige langen verbieden bepaalde hondenrassen.

Op www.licg.nl kunt u de aanvullende eisen van uw vakantieland vinden.

Parasieten
Afhankelijk van het land van bestemming kan er een aangepast advies gelden voor anti-parasitaire bestrijding. Informeer tijdig zodat uw hond goed beschermd is en geen ziekten kan oplopen.

Mocht voor uw vakantie bestemming aan aangepast advies gelden dient u 3 dagen voor vertrek te starten met deze behandeling. Tijdens het verblijf dient u de behandeling elke twee weken te herhalen.

Daarnaast dient u te behandelen met een specifiek ontwormingsmiddel. Verblijft u met uw huisdier minder dan een maand in een endemisch gebied, dan volstaat een eenmalige behandeling vlak na thuiskomst. Wanneer het bezoek langer duurt, dient u maandelijks te behandelen tot tenminste 30 dagen na thuiskomst.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl