Oorontstekingen

10 februari 2020

Oorontstekingen zijn een veel voorkomend probleem bij hond en kat. De dieren schudden met hun kop, krabben aan het oor en piepen soms van de pijn. Het oor zelf kan vies en rood zijn en kan onaangenaam ruiken.

Oorzaken
Bij jonge dieren en bij katten die veel buiten komen, zijn oormijten een belangrijke oorzaak voor een oorontsteking. Naast oormijt zien we als veel voorkomende oorzaak ook bacteriën en/of gisten in het oor.

Voor het stellen van de juiste diagnose wordt er materiaal afgenomen welke door ons onder de microscoop wordt bekeken. Aan de hand daarvan kan er gericht behandeld worden. Soms is het nodig om aanvullend wat materiaal uit het oor van uw huisdier op te sturen naar een extern laboratorium.  De uitslag van die kweek volgt dan in de meeste gevallen binnen 7 werkdagen, waarna de behandeling gestart kan worden.

Als een hond of kat vaker een oorontsteking ontwikkelt kan er een onderliggend probleem zijn zoals een voedings- of omgevingsallergie, overgevoeligheid voor zwemwater of een poliep in de gehoorgang.

Behandeling
Afhankelijk van de onderliggende oorzaak wordt er een behandeling gestart. Het kan zijn dat u een of meerdere middelen mee naar huis krijgt.

Het is ook mogelijk dat de behandelende oorzalf op de praktijk door de dierenarts moet worden toegediend. Deze wordt tweemaal toegediend met een tussentijd van één week.

Na de behandeling vind er een controle plaats, waarbij opnieuw onder de microscoop wordt bekeken of het probleem voldoende is verholpen.
Op de dag van controle mag er geen enkel middel in het oor worden toegediend.

ANDERE INFORMATIE

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl