Het belang van pre-anesthestisch bloedonderzoek

10 februari 2020

Uw huisdier moet geopereerd worden, voor de meeste baasjes een spannende gebeurtenis. Veel eigenaren vragen zich af of hun huisdier wel wakker zal worden uit de narcose. Om wat risico’s in te kunnen schatten bieden wij een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan.

Het pre-anesthetisch bloedonderzoek geeft meerdere voordelen. Het zorgt ervoor dat de dierenarts een goed beeld krijgt van de gezondheid van uw huisdier. Tevens kunnen eventuele afwijkingen bij uw huisdier vroegtijdig ontdekt worden. Om de risico’s van een narcose goed in te schatten is het belangrijk om te weten of de conditie van de organen toereikend is om de ingreep zo goed mogelijk te doorstaan. Indien nodig kan het protocol worden aangepast en zo wordt de kans op onvoorziene complicaties verkleind.

Als het resultaat van het bloedonderzoek goed is biedt dit geruststelling voor de eigenaar en het geeft de dierenarts de zekerheid dat al het mogelijke is gedaan om de narcose risico’s te beperken.

ANDERE INFORMATIE

Teken en vlooien

Teken en vlooien

Honden en katten kunnen van jongs af aan al worden besmet met vlooien en teken. Vlooienbeten geven jeuk, waardoor uw huisdier gaat krabben en er zo huidirritatie of kale plekken kunnen ontstaan. Bij een allergisch dier kan er zelfs een ernstige allergische huidreactie...

Ontwormen hond en kat

Ontwormen hond en kat

Om uw huisdier gezond te houden, moet u hem regelmatig ontwormen. Dit kan door middel van een orale tablet of door een pipet die u op de huid aanbrengt. Uw huisdier kan wormeitjes binnenkrijgen door contact met andere besmette huisdieren, door het snuffelen aan...

Artrose

Artrose

Artrose is een onomkeerbaar en pijnlijk ziekteproces. Het is een veelvoorkomende aandoening waarbij er gewrichtsslijtage optreedt en waarbij er pijn en bewegingsproblemen ontstaan. Met speciale ondersteuning kan het ziekteproces geremd worden en pijnklachten worden...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl