Het belang van pre-anesthestisch bloedonderzoek

10 februari 2020

Uw huisdier moet geopereerd worden, voor de meeste baasjes een spannende gebeurtenis. Veel eigenaren vragen zich af of hun huisdier wel wakker zal worden uit de narcose. Om wat risico’s in te kunnen schatten bieden wij een pre-anesthetisch bloedonderzoek aan.

Het pre-anesthetisch bloedonderzoek geeft meerdere voordelen. Het zorgt ervoor dat de dierenarts een goed beeld krijgt van de gezondheid van uw huisdier. Tevens kunnen eventuele afwijkingen bij uw huisdier vroegtijdig ontdekt worden. Om de risico’s van een narcose goed in te schatten is het belangrijk om te weten of de conditie van de organen toereikend is om de ingreep zo goed mogelijk te doorstaan. Indien nodig kan het protocol worden aangepast en zo wordt de kans op onvoorziene complicaties verkleind.

Als het resultaat van het bloedonderzoek goed is biedt dit geruststelling voor de eigenaar en het geeft de dierenarts de zekerheid dat al het mogelijke is gedaan om de narcose risico’s te beperken.

ANDERE INFORMATIE

Titeren

Titeren

De bescherming van onze huisdieren is van groot belang. Voor de bescherming tegen infectieziekten vaccineren wij de hond of kat jaarlijks in een afwisselend schema. De grote cocktail vaccineren wij éénmaal in de drie jaar. Toch zien we dat bij veel honden de...

Atopie

Atopie

Een atopie is een allergische aandoening waarbij er een overgevoeligheid ontstaat voor stoffen in de omgeving welke in principe onschadelijk zijn (zoals mijten, schimmels, pollen, grassen, etc.). Door de atopie veranderd de eiwitbalans van de huid. Als gevolg daarvan...

Sterilisatie konijn

Sterilisatie konijn

Een konijn kan vanaf een leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd worden. Bij sterilisatie worden zowel eierstokken als baarmoeder verwijderd. Voor- en nadelen Voedsters kunnen gaan sproeien om het territorium af te bakenen. Ook kan er territoriaal gedrag optreden. Om...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl