Gebitsverzorging

10 februari 2020

Een groot percentage van de honden en katten hebben bij een leeftijd vanaf 3 jaar al gebitsproblemen, veroorzaakt door tandplak en tandsteen.  Deze gebitsproblemen kunnen leiden tot tandvleesontstekingen met als gevolg dat gebitsondersteunende weefsels ook geïnfecteerd kunnen raken. Een geïnfecteerd gebit geeft niet alleen een lokaal probleem maar wanneer de bacteriën zich door het lichaam gaan verspreiden is er ook risico op ontstekingen in lever, nieren en hartkleppen.

Het is daarom van groot belang dat het gebit van uw huisdier in optimale conditie is. Dagelijkse preventieve zorg is van groot belang. Een gebit dat regelmatig onderhouden wordt zal niet stinken en geen pijn doen.. En niet geheel onbelangrijk: huisdieren met een schoon gebit, worden over het algemeen gezonder oud!

Om het gebit van je huisdier in optimale gezondheid te houden adviseren wij dagelijkse preventieve zorg. Dit kan op verschillende manieren.

Tandenpoetsen
Poets de buitenzijde van de tanden en kiezen. Zo hoeft u alleen de lippen omhoog te trekken en niet de gehele bek open te maken.
Maak het tandenpoetsen leuk door middel van een smakelijke huisdieren-tandpasta. Gebruik van tandpasta zorgt voor betere acceptatie en verwijdering van tandplak.
Poets de tanden voordat ze hun maaltijd krijgen, zo worden ze elke keer beloond met de maaltijd na het tandenpoetsen. Het poetsen duurt maar enkele seconden en wordt zo een prettige ervaring.

Kauwmaterialen
Er zijn diverse geschikte kauwmaterialen verkrijgbaar. Deze gebitsverzorgende producten hebben de eigenschappen dat deze niet zacht worden tijdens het kauwen en kunnen tandsteen en tandplak op natuurlijke manier voorkomen.

Grotere hardere brokken
De juiste voeding kan bijdragen aan het onderhoud van het gebit. Het assortiment van Sanimed voldoet aan de behoefte van uw huisdier en zorgt voor een goede kauwbeweging.

Mondwater
Voor huisdieren geschikt mondwater zorg voor verfrissing van de adem en vermindert de hoeveelheid tandplak en vermindert de vorming van tandplak op het gebit. Het mondwater los je op in het drinkwater.

Poeder
Helpt het kleven van de tandplak voorkomen en weekt de aanslag los.

ANDERE INFORMATIE

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl