Chocolade vergiftiging

23 juli 2018

Chocolade kan zeer giftig zijn voor honden en katten. Chocolade bevat een stof genaamd theobromine. Mensen kunnen deze stof zonder problemen verwerken maar uw huisdier helaas niet, wat kan leiden tot een vergiftiging. Hoe ernstig de vergiftiging kan zijn hangt samen met het lichaamsgewicht van het dier en de hoeveelheid chocolade welke hij gegeten heeft.

De ziekteverschijnselen ontstaan vaak binnen 4 tot 24 uur, variërend van milde klachten tot zelfs dodelijke klachten;

– veel drinken (en plassen)
– buikpijn
– braken en/of diarree
– speekselen, kwijlen
– trillen
– een snelle ademhaling en/of hartslag

Wat te doen als uw huisdier chocolade heeft gegeten?
Bel altijd de dierenarts voor overleg. Belangrijke informatie is de hoeveelheid/soort chocolade welke uw huisdier gegeten heeft en hoe laat dit ongeveer heeft plaats gevonden. Afhankelijk daarvan kan er een passend advies gegeven worden maar in de meeste gevallen zult u zo snel mogelijk moeten langskomen met uw huisdier.

ANDER NIEUWS

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst   Veel huisdieren zijn erg bang voor vuurwerk. En ook al duurt de jaarwisseling nog even, sommige dieren worden zelfs nu alweer angstig, omdat ze de donkere najaarsavonden hebben gekoppeld aan vuurwerk. Daarnaast wordt er op sommige plekken al vanaf...

Castratie- en sterilisatie-aktie oktober 2018

In de hele maand oktober ontvangt u tot 20% korting op de neutralisatie van uw kat. Met deze aktie willen we bereiken dat een kattenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Bovendien kan door middel van deze acties ook het zwerfkattenprobleem worden verminderd.

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl