Chocolade vergiftiging

23 juli 2018

Chocolade kan zeer giftig zijn voor honden en katten. Chocolade bevat een stof genaamd theobromine. Mensen kunnen deze stof zonder problemen verwerken maar uw huisdier helaas niet, wat kan leiden tot een vergiftiging. Hoe ernstig de vergiftiging kan zijn hangt samen met het lichaamsgewicht van het dier en de hoeveelheid chocolade welke hij gegeten heeft.

De ziekteverschijnselen ontstaan vaak binnen 4 tot 24 uur, variërend van milde klachten tot zelfs dodelijke klachten;

– veel drinken (en plassen)
– buikpijn
– braken en/of diarree
– speekselen, kwijlen
– trillen
– een snelle ademhaling en/of hartslag

Wat te doen als uw huisdier chocolade heeft gegeten?
Bel altijd de dierenarts voor overleg. Belangrijke informatie is de hoeveelheid/soort chocolade welke uw huisdier gegeten heeft en hoe laat dit ongeveer heeft plaats gevonden. Afhankelijk daarvan kan er een passend advies gegeven worden maar in de meeste gevallen zult u zo snel mogelijk moeten langskomen met uw huisdier.

ANDER NIEUWS

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl