Chocolade vergiftiging

23 juli 2018

Chocolade kan zeer giftig zijn voor honden en katten. Chocolade bevat een stof genaamd theobromine. Mensen kunnen deze stof zonder problemen verwerken maar uw huisdier helaas niet, wat kan leiden tot een vergiftiging. Hoe ernstig de vergiftiging kan zijn hangt samen met het lichaamsgewicht van het dier en de hoeveelheid chocolade welke hij gegeten heeft.

De ziekteverschijnselen ontstaan vaak binnen 4 tot 24 uur, variërend van milde klachten tot zelfs dodelijke klachten;

– veel drinken (en plassen)
– buikpijn
– braken en/of diarree
– speekselen, kwijlen
– trillen
– een snelle ademhaling en/of hartslag

Wat te doen als uw huisdier chocolade heeft gegeten?
Bel altijd de dierenarts voor overleg. Belangrijke informatie is de hoeveelheid/soort chocolade welke uw huisdier gegeten heeft en hoe laat dit ongeveer heeft plaats gevonden. Afhankelijk daarvan kan er een passend advies gegeven worden maar in de meeste gevallen zult u zo snel mogelijk moeten langskomen met uw huisdier.

ANDER NIEUWS

Vacature dierenarts

Wij zijn op zoek naar jou! Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 november 2019 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16 uur per week. Je hoeft bij ons geen avond-, nacht- en weekenddiensten te draaien. Jouw profiel Teamwork is...

Seniorenmaand

Seniorenmaand Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als...

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl