Chocolade vergiftiging

23 juli 2018

Chocolade kan zeer giftig zijn voor honden en katten. Chocolade bevat een stof genaamd theobromine. Mensen kunnen deze stof zonder problemen verwerken maar uw huisdier helaas niet, wat kan leiden tot een vergiftiging. Hoe ernstig de vergiftiging kan zijn hangt samen met het lichaamsgewicht van het dier en de hoeveelheid chocolade welke hij gegeten heeft.

De ziekteverschijnselen ontstaan vaak binnen 4 tot 24 uur, variërend van milde klachten tot zelfs dodelijke klachten;

– veel drinken (en plassen)
– buikpijn
– braken en/of diarree
– speekselen, kwijlen
– trillen
– een snelle ademhaling en/of hartslag

Wat te doen als uw huisdier chocolade heeft gegeten?
Bel altijd de dierenarts voor overleg. Belangrijke informatie is de hoeveelheid/soort chocolade welke uw huisdier gegeten heeft en hoe laat dit ongeveer heeft plaats gevonden. Afhankelijk daarvan kan er een passend advies gegeven worden maar in de meeste gevallen zult u zo snel mogelijk moeten langskomen met uw huisdier.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl