Reisziekte bij honden

12 juli 2018

Net zoals mensen kunnen ook honden last hebben van reisziekte. De hond kan gaan kwijlen of braken. Maar ook onrust, angst en trillen kan een teken van reisziekte zijn.

Het is belangrijk om tijdens een autorit elke 2 uur een korte wandelpauze te houden voor uw hond en vers drinkwater aan te bieden. Bied uw hond tot maximaal 2 uur voor de autorit eten aan en daarna pas weer op de plaats van bestemming. Zorg voor een aangename, constante temperatuur in de auto en zet eventueel het raam op een kier voor frisse lucht.

Daarnaast kunt u gebruik maken van medicijnen tegen reisziekte. Bij de dierenartsenpraktijk zijn er tabletten verkrijgbaar welke minstens 12 uur lang werkzaam zijn en daarmee ook voor langere autoritten geschikt zijn. Hiermee heeft niet alleen uzelf, maar ook uw hond een prettigere reis. Het is belangrijk om het middel minimaal één uur voor vertrek in te geven. Op het moment dat u onderweg bent en de symptomen al zijn ontstaan zal het middel een verminderde werking hebben.

ANDER NIEUWS

Seniorenmaand

Seniorenmaand Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als...

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst   Veel huisdieren zijn erg bang voor vuurwerk. En ook al duurt de jaarwisseling nog even, sommige dieren worden zelfs nu alweer angstig, omdat ze de donkere najaarsavonden hebben gekoppeld aan vuurwerk. Daarnaast wordt er op sommige plekken al vanaf...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl