Reisziekte bij honden

12 juli 2018

Net zoals mensen kunnen ook honden last hebben van reisziekte. De hond kan gaan kwijlen of braken. Maar ook onrust, angst en trillen kan een teken van reisziekte zijn.

Het is belangrijk om tijdens een autorit elke 2 uur een korte wandelpauze te houden voor uw hond en vers drinkwater aan te bieden. Bied uw hond tot maximaal 2 uur voor de autorit eten aan en daarna pas weer op de plaats van bestemming. Zorg voor een aangename, constante temperatuur in de auto en zet eventueel het raam op een kier voor frisse lucht.

Daarnaast kunt u gebruik maken van medicijnen tegen reisziekte. Bij de dierenartsenpraktijk zijn er tabletten verkrijgbaar welke minstens 12 uur lang werkzaam zijn en daarmee ook voor langere autoritten geschikt zijn. Hiermee heeft niet alleen uzelf, maar ook uw hond een prettigere reis. Het is belangrijk om het middel minimaal één uur voor vertrek in te geven. Op het moment dat u onderweg bent en de symptomen al zijn ontstaan zal het middel een verminderde werking hebben.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl