Reisziekte bij honden

12 juli 2018

Net zoals mensen kunnen ook honden last hebben van reisziekte. De hond kan gaan kwijlen of braken. Maar ook onrust, angst en trillen kan een teken van reisziekte zijn.

Het is belangrijk om tijdens een autorit elke 2 uur een korte wandelpauze te houden voor uw hond en vers drinkwater aan te bieden. Bied uw hond tot maximaal 2 uur voor de autorit eten aan en daarna pas weer op de plaats van bestemming. Zorg voor een aangename, constante temperatuur in de auto en zet eventueel het raam op een kier voor frisse lucht.

Daarnaast kunt u gebruik maken van medicijnen tegen reisziekte. Bij de dierenartsenpraktijk zijn er tabletten verkrijgbaar welke minstens 12 uur lang werkzaam zijn en daarmee ook voor langere autoritten geschikt zijn. Hiermee heeft niet alleen uzelf, maar ook uw hond een prettigere reis. Het is belangrijk om het middel minimaal één uur voor vertrek in te geven. Op het moment dat u onderweg bent en de symptomen al zijn ontstaan zal het middel een verminderde werking hebben.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl