Honden en warm weer

10 juli 2018

We hebben al veel warme dagen gehad en misschien volgen er nog meer!
Er zijn veel dagen met warm en zelf tropisch weer. Heerlijk natuurlijk. Maar je hond denkt hier toch anders over.

Dingen die je beter niet kunt doen met dit warme weer:

Laat je hond nooit alleen achter in de auto
Het komt nog steeds te vaak voor dat honden alleen gelaten worden in de auto. Soms met een dodelijke afloop.
Een hond kan zicht niet zo efficiënt afkoelen als mensen dit kunnen. Ze kunnen alleen hun warmte kwijt raken door te hijgen en een klein gedeelte door voetzolen. Daarnaast hebben sommige honden een dikke vacht die isolerend werkt. Ze zullen dus veel sneller oververhitten dan mensen.
Laat je hond nooit alleen achter in de auto, ook niet als het maar 5 minuten is. De temperatuur kan snel oplopen, ook met het raam een stukje open en als de auto in de schaduw staat.

Heet asfalt
Afvalt is vaak warmer dan je denkt. Wij zelf merken dit niet omdat we schoenen dragen, maar de voetzooltjes van onze trouwe viervoeter kunnen lelijk verbranden. Maar hoe weet je nou of de grond te warm is? Leg de rug van je hand 5 tellen lang op de grond. Voel je het branden? Dan is het voor de poten van je hond ook te warm!
Wil je in de zomer toch een lange wandeling gaan maken met je hond? Doe dit dan bij voorkeur vroeg in de ochtend. Het asfalt heeft dan de hele nacht af kunnen koelen. ’s Avonds is de omgeving afgekoeld maar de bodem nog steeds erg warm. Gras wordt nooit te warm om op te lopen.

Naast de fiets
Laat je hond nooit naast de fiets lopen bij temperaturen boven de 15 graden. Je hond kan snel oververhit raken en tevens kan hij zijn voetkussen verbranden aan het asfalt.

ANDER NIEUWS

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

NIEUW! Kattenbakvulling met gezondheidsindicator

De kattenbakvulling die laat zien of uw kat naar de dierenarts moet! Katten laten niet snel merken dat ze ziek zijn. Deze kattenbakvulling is speciaal gemaakt om op een gemakkelijke manier een indicatie te krijgen van de gezondheid van uw kat. Dit kan u volledig...

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per direct op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid tot...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl