vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Een pup in huis

29 juni 2018

Het moment is aangebroken en u gaat uw nieuwe pup ophalen. Omdat uw pup door de nieuwe ervaringen en spanningen mogelijk misselijk kan worden in de auto is het handig wanneer u een oude handdoek bij hebt. Eenmaal thuis is het belangrijk dat uw pup de rust kan nemen om alle prikkels te verwerken. Laat het bezoek dus nog even wachten tot de volgende dag om kennis te maken met uw pup.

Benodigdheden
Zorg dat u bij thuiskomst de belangrijke materialen al in huis hebt. Denk aan een halsband met riem, mand of bench, water- en voerbak, speelgoed, beloningskoekjes,voeding en een knuffel of doekje met het nestgeur. Afhankelijk van het merk voeding dient uw pup tot een bepaalde leeftijd puppy- of junioren brokken te krijgen. Deze voeding is belangrijk om in de juiste voedingsstoffen te voorzien voor een goede groei. Bij een te kort- of juist te veel aan voedingsstoffen kan dit zorgen voor afwijkingen in de groei.

Zindelijkheid
Laat uw pup naar buiten voor het doen van zijn behoeften na het eten, drinken, spelen en slapen. Dat zijn de momenten wanneer de kans het grootst is dat uw pup zijn of haar behoeften moet doen. Beloon uw pup uitbundig wanneer deze op de gewenste plek de behoeften doet. Het is belangrijk om uw pup niet te straffen wanneer de behoeften in huis wordt gedaan, uw pup weet immers nog niet wat goed en fout is daarin. De zindelijkheidstraining kan duren tot een leeftijd van ongeveer 6 maanden, vanaf dat moment krijgt uw pup meer controle over de aandrang.

Voor het wandelen kunt u als richtlijn aanhouden dat uw pup het aantal weken in leeftijd + 10 minuten mag wandelen. Dat betekent dat uw pup van 12 weken dus 24 minuten per dag mag wandelen.

Socialisatie
Om uw pup te kunnen laten opgroeien tot een volwassen, stabiele hond, is het belangrijk om uw pup goed te socialiseren. Dit doet u door uw pup te laten kennis maken met verschillende omstandigheden. Laat uw pup kennismaken met kinderen en volwassenen, verschillende dieren maar ook met geluiden zoals sirenes en vuurwerk. U kunt bij Dierenartsenpraktijk Bernheze kosteloos een puppypakket ophalen met daarin inbegrepen o.a. een socialisatie checklist. U kunt er tevens voor kiezen om een kosteloze kennismakingscheck in te plannen, waarbij uw pup door middel van een klinisch onderzoek wordt nagekeken op gezondheid.

Ontwormen
Uw pup zal op een leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd worden door de fokker. Het is belangrijk dat uw pup vervolgens elke maand ontwormd wordt tot een leeftijd van 6 maanden. Daarna is het advies om 3 maandelijks te ontwormen, levenslang. Vraag advies aan uw behandelende dierenarts voor een passend middel, wat veilig is voor de leeftijd en het gewicht van uw pup.

Vaccineren
De eerste vaccinatie wordt gegeven bij de fokker op 6 weken leeftijd. De pup zal daarna nog op 9 en 12 weken leeftijd gevaccineerd moeten worden. Op die manier bouwt uw pup genoeg antistoffen op om bescherming te kunnen bieden. De vaccinatie zal daarna op één jaar leeftijd herhaalt worden, vervolgens krijgt u jaarlijks een oproep ter herinnering aan de jaarlijkse vaccinatie.

ANDER NIEUWS

Seniorenmaand

Seniorenmaand Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als...

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst   Veel huisdieren zijn erg bang voor vuurwerk. En ook al duurt de jaarwisseling nog even, sommige dieren worden zelfs nu alweer angstig, omdat ze de donkere najaarsavonden hebben gekoppeld aan vuurwerk. Daarnaast wordt er op sommige plekken al vanaf...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl