Gebitsverzorging bij huisdieren

19 juni 2018

Het wisselen van de tanden en kiezen begint rondom een leeftijd van 3 maanden, op een leeftijd van 6 – 7 maanden is het melkgebit gewisseld voor het volwassen gebit. Omdat bij sommige dieren het wisselen niet goed plaats vindt, bied Dierenartsenpraktijk Bernheze een kosteloze 6 maandencheck aan voor honden en katten op 6 maanden leeftijd. Tijdens deze uitgebreide gezondheids-check wordt ook het gebit gecontroleerd. Mochten er dan tijdens het wisselen afwijkingen zijn ontstaan kunnen deze tijdig behandelt worden zodat er geen kans ontstaat dat er schade optreed aan het volwassen gebit.

Net zoals bij mensen is het ook voor huisdieren erg belangrijk dat het gebit goed verzorgd en onderhouden wordt. Een groot percentage van de honden en katten hebben bij een leeftijd vanaf 3 jaar al gebitsproblemen, veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Deze gebitsproblemen kunnen leiden tot tandvleesontstekingen met als gevolg dat gebitsondersteunende weefsels ook geïnfecteerd kunnen raken. Een geïnfecteerd gebit geeft niet alleen een lokaal probleem maar wanneer de bacteriën zich door het lichaam gaan verspreiden is er ook risico op ontstekingen in lever, nieren en hartkleppen.

Het is daarom van groot belang dat het gebit van uw huisdier in optimale conditie is. Dagelijks preventieve zorg is daarom van groot belang. Een belangrijk onderdeel voor een goed gebit is de juiste voeding. Daarnaast is het aan te raden om dagelijks de tanden van uw huisdier te poetsen.

Omdat niet elk huisdier het tandenpoetsen goed toe laat, is er een breed assortiment met gebitsverzorgende producten beschikbaar. Zoals Vet Aquadent, een mondwater voor uw huisdier welke door het drinkwater verstrekt kan worden. Het heeft niet alleen een reinigende eigenschap, maar zorgt ook nog voor een frisse adem. Mocht uw huisdier een onaangename geur uit zijn bek hebben is het raadzaam om het gebit te laten controleren door uw dierenarts. Een huisdier hoort niet te stinken uit zijn bek. Een gebit dat regelmatig onderhouden wordt zal niet stinken en geen pijn doen. En niet geheel onbelangrijk: huisdieren met een schoon gebit, worden over het algemeen gezonder oud!

Naast mondwater zijn harde kauwbotten ook een goede aanvulling in de gebitsverzorging. Nylonbone is een extreem duurzaam bot welke zelfs door de meest extreme kauwers is goedgekeurd. Het bot bevat een unieke smaak en is glutenvrij.

LET OP: gebruik voor uw huisdier nooit tandpasta voor mensen. Deze tandpasta bevat fluoride welke giftig is voor uw huisdier. Laat u bij uw behandelende dierenarts informeren voor een geschikte tandpasta.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl