vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Jaarlijkse Check-up

10 juni 2018

Veel huisdiereigenaren komen jaarlijks langs voor de benodigde vaccinaties. Tijdens de vaccinatie afspraak krijgt uw huisdier een uitgebreide gezondheidscheck-up. Wanneer u om bepaalde redenen uw huisdier niet laat vaccineren is het verstandig om alsnog jaarlijks voor de check-up te komen. Ten slotte geld: problemen voorkomen is beter dan genezen.

Tijdens deze uitgebreide gezondheidscheck-up controleren we de volgende punten;

– algehele conditiecheck
Gaat uw huisdier nog graag mee uit, of worden de rondes kleiner? Slaapt uw huisdier meer? Eet en drinkt uw huisdier nog voldoende, of misschien zelf te veel?

– huid, vacht, ogen en oren
Als uw huisdier meer verhaart dan u gewend bent, misschien zelfs een doffe vacht heeft met kale plek en al dan wel of niet met jeuk kan dit een onderliggende oorzaak hebben welke mogelijk behandelt dient te worden.

– gebitscontrole
Net zoals bij mensen is de gebitsverzorging bij uw huisdier erg belangrijk. Problemen in de bek geven niet enkel een lokaal probleem maar kunnen ook een risico zijn voor de inwendige organen zoals het hart en de nieren.

– gewichtscontrole
Een gezonde voeding en daarmee een gezond gewicht is belangrijk om uw huisdier in goede gezondheid te houden. Een groot percentage van de huisdieren in Nederland hebben overgewicht, wat risico’s en ziekten met zich mee kan brengen. Wij zullen de lichaamsconditie-score van uw huisdier bepalen om vast te kunnen stellen of uw huisdier last heeft van overgewicht. Mocht uw huisdier last hebben van overgewicht kunnen we u een kosteloze begeleiding aanbieden om uw huisdier op een gezonde manier te laten afvallen.

– parasieten
Bij parasieten denken mensen al snel aan vlooien, welke u in de vacht van uw huisdier kan zien. Er zijn echter ook parasieten welke u niet aan de buitenzijde van uw huisdier of met het blote oog kunt zien. Omdat parasieten schade kunnen brengen aan de gezondheid van uw huisdier, maar ook aan u als eigenaar zullen we tijdens de check-up een parasieten controle uitvoeren en een passend advies geven voor een behandeling of nog beter een preventieve bescherming.

– maagdarm-kanaal
Veel ontlasting of wisselend van consistentie is niet normaal. Dit kan veroorzaakt worden door verkeerde voeding of afwijkingen in het maag-darm kanaal.

– urinewegen en geslacht
Zonder dat de eigenaar het altijd door heeft kunnen er afwijkingen ontstaan. Indien uw huisdier minder of juist vaker is gaan plassen (en drinken) kan dit duiden op een intern probleem. Ook afscheiding aan de geslachtsorganen word soms waargenomen.

– botten en gewrichten
Vooral bij oudere dieren word het vaak op ouderdom afgeschoven wanneer het dier vaker stram en stijf is na beweging of juist moeite heeft met opstaan en bewegen na rust. Dit kan echter ook duiden op gewrichtsproblemen welke behandeld dienen te worden.

ANDER NIEUWS

Seniorenmaand

Seniorenmaand Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als...

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst   Veel huisdieren zijn erg bang voor vuurwerk. En ook al duurt de jaarwisseling nog even, sommige dieren worden zelfs nu alweer angstig, omdat ze de donkere najaarsavonden hebben gekoppeld aan vuurwerk. Daarnaast wordt er op sommige plekken al vanaf...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl