Jaarlijkse Check-up

10 juni 2018

Veel huisdiereigenaren komen jaarlijks langs voor de benodigde vaccinaties. Tijdens de vaccinatie afspraak krijgt uw huisdier een uitgebreide gezondheidscheck-up. Wanneer u om bepaalde redenen uw huisdier niet laat vaccineren is het verstandig om alsnog jaarlijks voor de check-up te komen. Ten slotte geld: problemen voorkomen is beter dan genezen.

Tijdens deze uitgebreide gezondheidscheck-up controleren we de volgende punten;

– algehele conditiecheck
Gaat uw huisdier nog graag mee uit, of worden de rondes kleiner? Slaapt uw huisdier meer? Eet en drinkt uw huisdier nog voldoende, of misschien zelf te veel?

– huid, vacht, ogen en oren
Als uw huisdier meer verhaart dan u gewend bent, misschien zelfs een doffe vacht heeft met kale plek en al dan wel of niet met jeuk kan dit een onderliggende oorzaak hebben welke mogelijk behandelt dient te worden.

– gebitscontrole
Net zoals bij mensen is de gebitsverzorging bij uw huisdier erg belangrijk. Problemen in de bek geven niet enkel een lokaal probleem maar kunnen ook een risico zijn voor de inwendige organen zoals het hart en de nieren.

– gewichtscontrole
Een gezonde voeding en daarmee een gezond gewicht is belangrijk om uw huisdier in goede gezondheid te houden. Een groot percentage van de huisdieren in Nederland hebben overgewicht, wat risico’s en ziekten met zich mee kan brengen. Wij zullen de lichaamsconditie-score van uw huisdier bepalen om vast te kunnen stellen of uw huisdier last heeft van overgewicht. Mocht uw huisdier last hebben van overgewicht kunnen we u een kosteloze begeleiding aanbieden om uw huisdier op een gezonde manier te laten afvallen.

– parasieten
Bij parasieten denken mensen al snel aan vlooien, welke u in de vacht van uw huisdier kan zien. Er zijn echter ook parasieten welke u niet aan de buitenzijde van uw huisdier of met het blote oog kunt zien. Omdat parasieten schade kunnen brengen aan de gezondheid van uw huisdier, maar ook aan u als eigenaar zullen we tijdens de check-up een parasieten controle uitvoeren en een passend advies geven voor een behandeling of nog beter een preventieve bescherming.

– maagdarm-kanaal
Veel ontlasting of wisselend van consistentie is niet normaal. Dit kan veroorzaakt worden door verkeerde voeding of afwijkingen in het maag-darm kanaal.

– urinewegen en geslacht
Zonder dat de eigenaar het altijd door heeft kunnen er afwijkingen ontstaan. Indien uw huisdier minder of juist vaker is gaan plassen (en drinken) kan dit duiden op een intern probleem. Ook afscheiding aan de geslachtsorganen word soms waargenomen.

– botten en gewrichten
Vooral bij oudere dieren word het vaak op ouderdom afgeschoven wanneer het dier vaker stram en stijf is na beweging of juist moeite heeft met opstaan en bewegen na rust. Dit kan echter ook duiden op gewrichtsproblemen welke behandeld dienen te worden.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl