vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Huisdier mee op vakantie

1 juni 2018

Huisdier mee op vakantie

Het is belangrijk dat u goede voorbereidingen treft voor uw reis.

Voor uw huisdier de grens over mag, moet u aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Deze eisen kunnen per land verschillend zijn. Uw huisdier dient standaard in het bezit te zijn van een Europees paspoort, chip en de rabiës vaccinatie (minimaal 21 dagen vóór de reis toegediend). Daarnaast is het verstandig dat uw huisdier gevaccineerd is tegen alle ziekten die kunnen voorkomen.

Er zijn landen waar een ander anti-parasitair beleid voor geld dan in Nederland is. Informeer hier tijdig naar zodat uw huisdier daarvan niet ziek kan worden, of nog erger, dood zou kunnen gaan. Door uw huisdier tijdig en met regelmaat te beschermen neemt u dit risico weg.

Niet alle hondenrassen worden in elk land toegelaten. Er gelden dan aanvullende eisen en er zijn landen waar enkele rassen zelfs verboden zijn. Kijk dus goed naar de aanvullende eisen van het land, maar ook de landen waar u eventueel door heen reist om tot de eindbestemming te komen.

Wanneer u met de auto reist zorgt u er dan voor dat u elke twee uur een kwartier pauze in kan lassen voor uw huisdier. Indien uw huisdier last heeft van reisziekte kunt u daarvoor voorafgaande aan uw vertrek medicatie voor ophalen bij uw dierenarts. Zorg dat de reis in de auto comfortabel en veilig is, er zijn landen welke eisen stellen met betrekking tot het vervoer. Zo kan het zijn dat uw dier in een gordel of zelfs een bench moet zitten. Het is belangrijk hier tijdig naar te kijken zodat uw huisdier aan het reizen kan wennen.

ANDER NIEUWS

Seniorenmaand

Seniorenmaand Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als...

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst   Veel huisdieren zijn erg bang voor vuurwerk. En ook al duurt de jaarwisseling nog even, sommige dieren worden zelfs nu alweer angstig, omdat ze de donkere najaarsavonden hebben gekoppeld aan vuurwerk. Daarnaast wordt er op sommige plekken al vanaf...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl