Huisdier mee op vakantie

1 juni 2018

Huisdier mee op vakantie

Het is belangrijk dat u goede voorbereidingen treft voor uw reis.

Voor uw huisdier de grens over mag, moet u aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Deze eisen kunnen per land verschillend zijn. Uw huisdier dient standaard in het bezit te zijn van een Europees paspoort, chip en de rabiës vaccinatie (minimaal 21 dagen vóór de reis toegediend). Daarnaast is het verstandig dat uw huisdier gevaccineerd is tegen alle ziekten die kunnen voorkomen.

Er zijn landen waar een ander anti-parasitair beleid voor geld dan in Nederland is. Informeer hier tijdig naar zodat uw huisdier daarvan niet ziek kan worden, of nog erger, dood zou kunnen gaan. Door uw huisdier tijdig en met regelmaat te beschermen neemt u dit risico weg.

Niet alle hondenrassen worden in elk land toegelaten. Er gelden dan aanvullende eisen en er zijn landen waar enkele rassen zelfs verboden zijn. Kijk dus goed naar de aanvullende eisen van het land, maar ook de landen waar u eventueel door heen reist om tot de eindbestemming te komen.

Wanneer u met de auto reist zorgt u er dan voor dat u elke twee uur een kwartier pauze in kan lassen voor uw huisdier. Indien uw huisdier last heeft van reisziekte kunt u daarvoor voorafgaande aan uw vertrek medicatie voor ophalen bij uw dierenarts. Zorg dat de reis in de auto comfortabel en veilig is, er zijn landen welke eisen stellen met betrekking tot het vervoer. Zo kan het zijn dat uw dier in een gordel of zelfs een bench moet zitten. Het is belangrijk hier tijdig naar te kijken zodat uw huisdier aan het reizen kan wennen.

ANDER NIEUWS

Aangepaste openingtijden

Aangepaste openingtijden

Vanwege de aanhoudende warmte lassen wij in de ochtend en middag een extra pauze in voor onze medewerkers. Wij blijven in deze pauzes bereikbaar voor spoedgevallen (t. 0412-475424). Vanwege de reeds geplande werkzaamheden zullen deze pauzes niet altijd op hetzelfde...

Vacature dierenarts

Vacature dierenarts

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch NB) zoekt een dierenarts gezelschapsdieren! Uren in overleg. Jij past perfect bij ons als: Je op zoek bent naar een baan zonder avonden, weekenden of diensten. Je hart ligt in de spreekkamer en je het leuk vindt om met...

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

Stage bij Dierenartsenpraktijk Bernheze

In verband met het corona-virus plannen wij voorlopig geen stages in. Zodra de situatie onder controle is kun je ons mailen op info@dapbernheze.nl. Dierenartsenpraktijk Bernheze is een erkend leerbedrijf voor paraveterinairen. Op de praktijk word je begeleid in alle...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl