vandaag geopend van 8:30 tot 17:00 (pauze van 12:30 tot 13:00) - enkel op afspraak

Vogels

Er zijn erg veel verschillende vogelsoorten welke als huisdier gehouden kunnen worden. De behoeften van vogels kunnen erg uiteen lopen met voeding, huisvesting en verzorging. Het is belangrijk dat vogels voldoende ruimte hebben in het verblijf om te kunnen vliegen. Sommige vogelsoorten kunnen erg oud worden, het is belangrijk hier rekening mee te houden bij de aanschaf.

“Het is belangrijk dat vogels voldoende ruimte hebben in het verblijf om te kunnen vliegen.”

VEELGESTELDE VRAGEN – VOGELS

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over vogels.

Hoe kan ik het geslacht van mijn vogel bepalen?
Bij sommige vogelsoorten kan het geslacht bepaald worden door middel van uiterlijke kenmerken, zoals de neusdoppen of het vederkleed. Dit is echter niet bij alle vogelsoorten op die manier duidelijk of soms zelfs niet mogelijk, het kan dan enkel door DNA onderzoek vastgesteld worden.
Samen of alleen?
Veel vogels worden alleen gehouden, maar wist u dat de meeste soorten sociale dieren zijn? Eenzaamheid kan zorgen voor gedragsproblemen zoals krijsen en en agressiviteit. U kunt zich het beste goed laten informeren zodat vogels welke van nature samen leven niet alleen gehuisvest worden.
Vogelhuisvesting
Let bij het aanschaffen van uw vogel goed op de ruimte die het dier nodig heeft. De ruimte is afhankelijk van het soort vogel en het aantal vogels wat u gaat houden. Wist u dat het zelfs per vogelsoort verschilt wat voor materiaal en grootte de zitstok moet zijn?

Heeft u een vogel een inenting nodig of wilt u hem laten onderzoeken?

Bel dan met ons team op 0412-475424 of stuur ons een bericht via onderstaande knop.

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl