Is uw huisdier een senior?

10 februari 2020

Onze huisdieren worden tegenwoordig steeds ouder. Vanaf 7 jaar is uw huisdier senior. Helaas komt ouderdom vaak met gebreken, die in eerste instantie niet op hoeven te vallen. Naarmate deze langer bestaan worden de klachten heftiger, tot er een punt komt dat uw dier echt ziek wordt. Voor de meeste ouderdomsaandoeningen geldt dat ze moeilijker te behandelen zijn naarmate ze langer bestaan. Daarom is het belangrijk om de verschijnselen snel te herkennen.

Wanneer wij dit soort problemen vroegtijdig opsporen kunnen de dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Bernheze vaak de juiste behandeling instellen, zo kan uw huisdier gelukkiger en gezonder oud worden.

Het is belangrijk dat problemen in een zo vroeg mogelijk stadium worden opgespoord, zodat uw dier zo goed mogelijk ondersteund kan worden. Neem bijvoorbeeld nierfalen, dit geeft pas verschijnselen op het moment dat 75% van de nieren al zijn uitgevallen! Met een bloedonderzoek is dit in een vroeger stadium waar te nemen en kunt u het ziekteproces vertragen.

De kans dat uit het bloedonderzoek blijkt dat alle organen goed functioneren is relatief groot. Dit heeft ook enorm veel voordelen. We hebben nu uitgangswaarden van uw dier waarmee we toekomstig bloedonderzoeken kunnen vergelijken. Ook kunnen we nu voorzorgsmaatregelen nemen om de conditie van uw huisdier zo goed mogelijk te behouden.

Wist u dat 1 op de 5 senioren een onderliggen probleem heeft terwijl het dier klinisch geen klachten vertoond? Bij geriatrische patiënten is dit zelfs 2 op de 5 patiënten! Een hond is vanaf 11 jaar geriatrisch, een kat vanaf 14 jaar.  Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de geriatrische katten nierproblemen hebben.

Voor meer informatie over de mogelijkheden of het inplannen van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen.

ANDERE INFORMATIE

Titeren

Titeren

De bescherming van onze huisdieren is van groot belang. Voor de bescherming tegen infectieziekten vaccineren wij de hond of kat jaarlijks in een afwisselend schema. De grote cocktail vaccineren wij éénmaal in de drie jaar. Toch zien we dat bij veel honden de...

Atopie

Atopie

Een atopie is een allergische aandoening waarbij er een overgevoeligheid ontstaat voor stoffen in de omgeving welke in principe onschadelijk zijn (zoals mijten, schimmels, pollen, grassen, etc.). Door de atopie veranderd de eiwitbalans van de huid. Als gevolg daarvan...

Sterilisatie konijn

Sterilisatie konijn

Een konijn kan vanaf een leeftijd van 6 maanden gesteriliseerd worden. Bij sterilisatie worden zowel eierstokken als baarmoeder verwijderd. Voor- en nadelen Voedsters kunnen gaan sproeien om het territorium af te bakenen. Ook kan er territoriaal gedrag optreden. Om...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl