Seniorencheck (vanaf 7 jaar)

29 november 2019

Is uw huisdier een senior?

Onze huisdieren worden tegenwoordig steeds ouder. Vanaf 7 jaar is uw huisdier senior. Helaas komt ouderdom vaak met gebreken die in eerste instantie niet op hoeven te vallen. Naarmate deze langer bestaan worden de klachten heftiger, tot er een punt komt dat uw dier echt ziek wordt. Voor de meeste ouderdomsaandoeningen geldt dat ze moeilijker te behandelen zijn naarmate ze langer bestaan. Daarom is het belangrijk om de verschijnselen snel te herkennen.
Wanneer wij ouderdomsverschijnselen en de bijbehorende ziektes vroegtijdig opsporen, kunnen de dierenartsen van Dierenartsenpraktijk Bernheze vaak de juiste behandeling instellen. Zo kan uw huisdier gelukkiger en gezonder oud worden.

Het is belangrijk dat problemen in een zo vroeg mogelijk stadium worden opgespoord, zodat uw dier zo goed mogelijk ondersteund kan worden. Neem bijvoorbeeld nierfalen, dit geeft pas verschijnselen op het moment dat 75% van de nieren al zijn uitgevallen! Met een bloedonderzoek is dit in een vroeger stadium waar te nemen en kunt u het ziekteproces vertragen.

De kans dat uit het bloedonderzoek blijkt dat alle organen goed functioneren is relatief groot. Dit heeft ook enorm veel voordelen. We hebben nu uitgangswaarden van uw dier waarmee we toekomstig bloedonderzoeken kunnen vergelijken. Ook kunnen we nu voorzorgsmaatregelen nemen om de conditie van uw huisdier zo goed mogelijk te behouden of zelfs wat te verbeteren.
Wist u dat 1 op de 5 senioren een onderliggen probleem heeft terwijl het dier klinisch geen klachten vertoond? Bij geriatrische patiënten is dit zelfs 2 op de 5 patiënten!
Een hond is vanaf 11 jaar geriatrisch, een kat vanaf 14 jaar. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de geriatrische katten nierproblemen hebben.

Voor meer informatie over de mogelijkheden of het inplannen van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen: 0412 – 47 54 24.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl