Senioren

9 augustus 2018

Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond of kat wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend.
Overgewicht bijvoorbeeld kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als gevolg van gewrichtsproblemen, stofwisselingsproblemen of zelfs een hartkwaal. Het is daarom raadzaam om uw oudere huisdier goed te laten onderzoeken om grote problemen te voorkomen of tijdig in te kunnen grijpen om erger te voorkomen.

Seniorencheck
Veranderingen kunnen zeer geleidelijk gaan en kunnen daardoor moeilijk herkenbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

– meer drinken en plassen
– meer of juist minder eetlust
– moeite met uit de mand komen
– minder willen lopen of kreupel lopen
– stinken uit de bek
– sneller of meer hijgen/hoesten
– vermageren of juist gewichtstoename

Heeft uw hond of kat een of meerdere van deze symptomen? Laat hem dan nakijken door de dierenarts op aandoeningen welke veel voorkomen bij senioren dieren zodat hij op een prettige manier oud kan worden.

Bloedonderzoek senioren
Door middel van een bloedonderzoek worden onder andere de lever- en nierwaarden gecontroleerd, dit zijn organen welke op oudere leeftijd bij uw hond of kat verminderd kunnen functioneren. Deze waarden zijn niet alleen voor belang op dat moment, maar ook voor referentiewaarden van uw huisdier in de toekomst.

Seniorenvoeding
Oudere huisdieren hebben specifieke voedingsbehoeften. Seniorenvoeding bevat aangepaste ingrediënten om te kunnen voldoen aan de kwaliteiten van uw huisdier. Daarnaast bestaan er ook dieetvoedingen om bij specifieke klachten te kunnen ondersteunen zoals overgewicht of artrose.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl