Senioren

9 augustus 2018

Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond of kat wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend.
Overgewicht bijvoorbeeld kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als gevolg van gewrichtsproblemen, stofwisselingsproblemen of zelfs een hartkwaal. Het is daarom raadzaam om uw oudere huisdier goed te laten onderzoeken om grote problemen te voorkomen of tijdig in te kunnen grijpen om erger te voorkomen.

Seniorencheck
Veranderingen kunnen zeer geleidelijk gaan en kunnen daardoor moeilijk herkenbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

– meer drinken en plassen
– meer of juist minder eetlust
– moeite met uit de mand komen
– minder willen lopen of kreupel lopen
– stinken uit de bek
– sneller of meer hijgen/hoesten
– vermageren of juist gewichtstoename

Heeft uw hond of kat een of meerdere van deze symptomen? Laat hem dan nakijken door de dierenarts op aandoeningen welke veel voorkomen bij senioren dieren zodat hij op een prettige manier oud kan worden.

Bloedonderzoek senioren
Door middel van een bloedonderzoek worden onder andere de lever- en nierwaarden gecontroleerd, dit zijn organen welke op oudere leeftijd bij uw hond of kat verminderd kunnen functioneren. Deze waarden zijn niet alleen voor belang op dat moment, maar ook voor referentiewaarden van uw huisdier in de toekomst.

Seniorenvoeding
Oudere huisdieren hebben specifieke voedingsbehoeften. Seniorenvoeding bevat aangepaste ingrediënten om te kunnen voldoen aan de kwaliteiten van uw huisdier. Daarnaast bestaan er ook dieetvoedingen om bij specifieke klachten te kunnen ondersteunen zoals overgewicht of artrose.

ANDER NIEUWS

Vacature dierenarts

Wij zijn op zoek naar jou! Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 november 2019 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16 uur per week. Je hoeft bij ons geen avond-, nacht- en weekenddiensten te draaien. Jouw profiel Teamwork is...

Seniorenmaand

Seniorenmaand Om ouderdomskwalen op te sporen kunt u gebruik maken van een seniorencheck. Uw hond wordt niet alleen ouder van buiten maar ook van binnen, niet alle kwalen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld overgewicht kan ontstaan zijn door verminderde activiteit als...

Het gebit van uw huisdier

Net zoals wij, elke dag poetsen! Het gebit van uw huisdier heeft, net als uw eigen gebit, regelmatige verzorging nodig. Stelt u zich eens voor wat de consequenties zijn als u stopt met tandenpoetsen! De gezondheid zou snel achteruit gaan. Hetzelfde geldt voor uw...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl