Seniorenconsult

5 juli 2018

Omdat uw huisdier niet alleen ouder wordt van buiten, maar ook van binnen, is het belangrijk om jaarlijks een uitgebreide gezondheidscheck-up uit te laten voeren met een aanvullend bloedonderzoek. Op die manier kunnen eventuele gezondheidsproblemen tijdig opgespoord en behandelt worden

Klinisch onderzoek
Tijdens het klinisch onderzoek wordt een een algehele conditiecheck gedaan. Gaat uw huisdier nog graag mee uit, of worden de rondes steeds kleiner? Slaapt uw huisdier meer, of heeft uw huisdier misschien moeite met opstaan na het slapen? Eet en drinkt uw huisdier nog voldoende, of misschien zelfs te veel?
Vooral bij oudere dieren word het vaak op ouderdom afgeschoven wanneer het dier vaker stram en stijf is na beweging of juist moeite heeft met opstaan en bewegen na rust. Dit kan echter ook duiden op gewrichtsproblemen welke behandeld dienen te worden.

Bloedonderzoek
Met het bloedonderzoek kunnen we onder andere de lever-, nier-, en suikerwaarden bepalen. Op die manier kunt u in een vroeg stadium al onderliggende ziekten ontdekken en tijdig behandelen en erger voorkomen. Want wist u dat nierfalen vaak pas klachten geeft op het moment dat er nog maar 1/3e deel van de nier functioneert?

Urineonderzoek
Veel eigenaren vinden het vanzelfsprekend dat een ouder huisdier last kan hebben van urine verlies of vaker de aandrang heeft om te plassen. Dit heeft vaak een onderliggende oorzaak welke met een urine onderzoek nader bekeken kan worden.

Echo
Aanvullend kan er gekozen worden voor een echo onderzoek. Daarmee kan er in de buikholte gekeken worden naar de organen en kan er mogelijk tijdig een afwijking gevonden worden welke niet zichtbaar is in het bloed- of urineonderzoek.

TIP: u kunt het seniorenconsult ook combineren met de jaarlijkse vaccinatie afspraak. Met het seniorenconsult is het belangrijk dat uw hond nuchter is voor een betrouwbare uitslag van het onderzoek; uw hond mag tot 12 uur voor de afspraak eten en tot 2 uur voor de afspraak drinken. Indien u urine meeneemt raden wij aan om de (eerste) ochtendurine op te vangen. De urine dient koel bewaard te worden en mag maximaal 6 uur oud zijn.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl