Vaccineren

13 juni 2018

Vaccineren is belangrijk om besmettelijke en dodelijke ziektes te voorkomen. Bij een vaccinatie wordt er een kleine hoeveelheid dode of verzwakte stof van de ziekteverwekker aan het dier toegediend door middel van een injectie. Door deze toediening kan het lichaam antilichamen aanmaken en op die manier kan het lichaam direct in actie komen wanneer het in contact komt met de ziekteverwekker. De ziekteverwekker wordt dan uitgeschakeld voordat er schade kan optreden in het lichaam.

Bij Dierenartsenpraktijk Bernheze vaccineren we op maat, wat wil zeggen dat we enkel de noodzakelijke antistoffen geven welke uw dier op dat moment nodig heeft. Wist u bijvoorbeeld dat uw huisdier met een goed vaccinatie schema voor sommige ziektes een bescherming kan opbouwen voor 3 jaar?

Of
Bij Dierenartsenpraktijk Bernheze vaccineren we op maat, dat houdt in dat we de antistoffen op uw huisdier als individueel aanpassen wat er op dat moment noodzakelijk is voor een goede bescherming. Wist u bijvoorbeeld dat uw huisdier met een goed vaccinatie schema voor sommige ziektes een bescherming kan opbouwen voor 3 jaar?

Hond
Honden worden gevaccineerd als pup zijnde op een leeftijd van 6, 9 en 12 weken leeftijd. Vervolgens wordt de vaccinatie herhaalt op één jaar leeftijd. Na het eerste levensjaar zal uw huisdier jaarlijks gevaccineerd moeten worden voor een optimale bescherming. Het is afhankelijk van de levensfase van uw huisdier welke vaccinaties er in dat jaar noodzakelijk zijn.

Kat
Als kitten wordt er op 9 en 12 weken leeftijd gevaccineerd. De vaccinatie leeftijd wordt bepaald door de maternale immuniteit; dit zijn antistoffen welke via het moedermelk verkregen worden. Op het eerste levensjaar zal de vaccinatie herhaalt worden. Vanaf dat moment is het belangrijk dat uw huisdier jaarlijks wordt gevaccineerd voor een optimale bescherming.

Konijn
Door zowel direct contact als indirect contact kan uw konijn besmet worden met dodelijke ziekten. Dat betekent dat uw konijn niet in aanraking hoeft te komen met een ander ziek (wild) konijn. Indien er een vlieg bij uw konijn komt welke in aanraking is geweest met een besmet konijn kan uw konijn ook besmet worden. Het is daarom erg aan te raden om uw huisdier met een jaarlijkse vaccinatie te beschermen.
Vanaf een leeftijd van 5 weken kan uw konijn gevaccineerd worden met de vaccinatie welke bescherming bied voor Myxomatose en RHD1. Vanaf 10 weken leeftijd kunt u ook kiezen voor een vaccinatie welke bescherming bied voor RHD2. Een eenmalige injectie is voldoende om na een aanvang van ongeveer 3 weken een bescherming van een jaar te bieden, het is daarom niet noodzakelijk om de vaccinatie in een bepaald seizoen te geven.

Indien uw huisdier naar pension gaat kan een aanvullende vaccinatie noodzakelijk of zelfs verplicht zijn. Meestal dient een vaccinatie uiterlijk 3 tot 4 weken voor het pensionbezoek hebben plaatsgevonden.
Mocht uw huisdier mee gaan op vakantie buiten Nederland dient er minimaal 21 dagen voor vertrek gevaccineerd te zijn tegen hondsdolheid. Het is raadzaam tijdig contact op te nemen met de behandelende dierenarts omdat het per vakantieland verschillend is wat de aanvullende (invoer)eisen zijn.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl