Aktiemaand konijnen – mei 2018

30 april 2018

Sterilisatie/castratie-aktie konijn en knaagdier
In de hele maand mei ontvangt u 10% korting op de sterilisatie/castratie van uw konijn. Met deze aktie willen we bereiken dat een konijnenoverschot zoveel mogelijk wordt voorkomen. Tevens draagt de neutralisatie van uw konijn bij aan een gezonder leven van uw huisdier.

Voordelen neutralisatie
Een ram welke niet gecastreerd wordt kan door zijn hormonale gedrag gefrustreerd raken en agressief gedrag vertonen. Bovendien gaan rammen vaak sproeien om hun territorium af te bakenen. Ook bij voedsters is dit van toepassing. Daarnaast draagt het bij een voedster ook bij aan de gezondheid, al vanaf 6 maanden leeftijd kunnen zij baarmoedertumoren ontwikkelen. Dit risico kan weggenomen worden door een sterilisatie.

Leeftijd neutralisatie
De ingreep kan al plaats vinden vanaf een leeftijd van 6 maanden. Let wel op, want een konijn kan al vanaf de leeftijd van 4 maanden geslachtsrijp zijn.

Neutralisatie
De ingreep vindt plaats onder narcose en wordt volledig steriel uitgevoerd. Omdat het belangrijk is dat konijnen goed blijven eten geven we preventief een pijnstillende injectie en een injectie om het maag-darm kanaal in beweging te houden.
Belangrijk is dat buitenkonijnen na de ingreep vrij kunnen zitten van tocht en regen, vanwege de narcose stoffen kan het dier sneller afkoelen. Ook is het belangrijk dat er geen vliegen in het hok bij de wond kunnen komen.

Vaccinatie
Er zijn twee zeer besmettelijke ziektes waar een konijn door middel van een vaccinatie voor beschermd kan worden: myxomatose en RHD. Beide aandoeningen zijn zeer besmettelijk en slecht tot niet behandelbaar. Het is daarom het advies om uw konijn te beschermen door deze jaarlijks te vaccineren.

ANDER NIEUWS

Corona-maatregelen

Corona-maatregelen

Zoals vele ondernemers met ons nemen wij ook de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona-virus.   - Wij geven u sinds een week geen hand - Deurklinken, pinautomaat etc worden nog vaker gereinigd - Wij rijden voorlopig geen huisvisites, ook niet voor euthanasie  ...

Telefoonstoring

Telefoonstoring

11/03/2020 09.09 uur Op dit moment hebben wij last van een (landelijke) telefoonstoring. Wij zijn uitsluitend bereikbaar per mail: info@dapbernheze.nl Of tijdelijk op het volgende telefoonnummer: 06 - 30 47 27 70. Zodra wij weer op ons vaste nummer bereikbaar zijn...

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Vacature dierenarts (16-20 uur per week)

Dierenartsenpraktijk Bernheze (Heesch, Noord-Brabant) is per 1 mei 2020 op zoek naar een Dierenarts Gezelschapsdieren voor 16-20 uur per week die als geen ander weet hoe een praktijk werkt!   Wij bieden • een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan • mogelijkheid...

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl

De beste zorg voor u en uw huisdier!

DAP Bernheze

‘t Dorp 15a, 5384 MA, Heesch
0412-475424
info@dapbernheze.nl