katten

Katten

Vaccineren

Een kitten krijgt, als het moederdier goed gevaccineerd is, via de moedermelk voldoende antistoffen binnen om de eerste 6 weken goed beschermd te zijn.
Na 6 weken neemt de bescherming af en mag de kitten, op 9 en 12 weken, gevaccineerd worden waardoor het weer een jaar beschermd is. Laat de vaccinatie jaarlijks  herhalen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Kat op vakantie

Gaat uw kat mee op vakantie dan is het verplicht hem te laten vaccineren tegen rabiës.
Neem ongeveer 30 dagen voor vertrek contact met ons op, zodat wij u kunnen informeren over de eisen en aanbevelingen van de aankomende reis.

Castratie- en sterilisatie

In oktober houden wij een jaarlijkse Castratie-Aktie voor katten. De castratie van de kater en de poes worden in deze maanden uitgevoerd tegen een gereduceerd tarief.

Waarom castreren/steriliseren?

Er is een overschot aan verwilderde katten en poezen. Aangezien deze dieren buiten lopen, is er een aanzienlijk groter risico dat een poes gedekt wordt en dat ze een nestje ongewenste kittens krijgt.

De leeftijd waarop poezen gecastreerd kunnen worden is vanaf 6-7 maanden. Castreren verminderd het risico op baarmoederontsteking, het voorkomt melkkliertumoren, ongewenste dracht en de poes wordt niet meer krols.

De reden dat katers worden gecastreerd is niet alleen omdat zij de (eigenaars van) poezen kunnen opzadelen met kittens, maar ook om te voorkomen dat ze in huis urine gaan sproeien. Gecastreerde katers hebben minder drang om buiten een territorium te verdedigen en vechten minder met andere katten. Katers kunnen vanaf 6 maanden gecastreerd worden.

Wormen

Alle kittens hebben last van wormpjes doordat ze via de moeder besmet worden. Eitjes in de omgeving zijn daarnaast erg lang besmettelijk.

Het is van belang om uw volwassen huisdier 4 x per jaar te ontwormen met de juiste middelen. 
Voor kittens geldt een ander schema.
19% Van de Nederlanders heeft antistoffen tegen spoelwormen in zijn lichaam en is dus besmet geraakt via hun huisdier.

Wij adviseren u graag over een passend middel voor uw kat.